Producenci

Przejdźmy na Tea – nowa kampania reklamowa herbat IRVING (wideo)

Irving herbata

Ruszyła wizerunkowa kampania marki IRVING. Spoty pod hasłem „IRVING Przejdźmy na Tea” emitowane są w najlepszym czasie antenowym w największych ogólnopolskich stacjach telewizyjnych oraz w kanałach tematycznych. Marka IRVING poprzez wiosenną kampanię kontynuuje rozpoczęte w ubiegłym roku działania wizerunkowe, tym razem skupiając komunikację wokół jakości swoich herbat. „Od początku istnienia marki jakość była wyznacznikiem naszych działań, jednak nigdy dotąd nie komunikowaliśmy jej tak intensywnie. Tymczasem konsumenci są coraz bardziej świadomi i coraz bardziej wymagający wobec […]

Mokate wiceliderem w kategorii: miksy kawowe

Mokate

W ciągu ostatnich 12 miesięcy sprzedaż miksów kawowych oferowanych przez Mokate wzrosła o 18%. Producent jest silnym wiceliderem kategorii z realnymi możliwościami dalszego umocnienia swojej pozycji. – Nasze produkty są coraz częściej wybierane przez konsumentów, ponieważ odpowiadają rosnącym wymaganiom. – Zarówno pod względem smaku, ceny, jak i wygodnych opakowań. – podkreśla Adam Mokrysz z zarządu Mokate sp. z o.o. Według dostępnych niezależnych badań, którymi dysponuje Mokate, w ciągu 12 miesięcy –  roku 2011 – sprzedano […]

Najważniejszy tydzień mody z najpopularniejszym winem w Polsce

Carlo Rossi Red Rose White

Carlo Rossi rusza z nową kampanią promocyjną oraz zostaje partnerem tegorocznego FashionPhilosophy Fashion Week Poland. Od szerokiego zakresu działań reklamowych marka Carlo Rossi rozpoczyna swą aktywność w 2012 roku. Nowa kampania promocyjna opiera się na komunikacji w telewizji, Internecie, outdoorze, prasie branżowej, aktywnościach PR, dodatkowych ekspozycjach sklepowych oraz specjalnych ofertach dla konsumentów i sprzedawców. Pierwsza odsłona kampanii pod hasłem „Dodaj nocy smaku” potrwa do końca maja 2012 roku. W ramach działań promocyjnych marka Carlo Rossi […]

Dżemy niskosłodzone Owocowa Rozkosz

Scandic Food Owocowa Rozkosz

Rozkosznie owocowy dżem niskosłodzony marki Owocowa Rozkosz to po prostu kulinarny fenomen zamknięty w słoiku! Nie może zabraknąć go w żadnej kuchni. Dlaczego fenomen? Bo ma tak wiele zastosowań, że trudno nawet policzyć. Można komponować go z potrawami słodkimi i pikantnymi, z wypiekami, mięsami, zapiekankami, daniami na ciepło, przekąskami na zimno, deserami, koktajlami, kanapkami, tostami… Dżemy niskosłodzone marki Owocowa Rozkosz to propozycja dla konsumentów w każdym wieku. Rozsmakują się w nich zarówno dorośli, jak i zupełnie […]

Tworzenie Wspólnej Wartości – nowy wymiar biznesu Nestlé w Polsce

Nestle

Nestlé Polska S.A. wydało pierwszy raport z realizacji strategii, polityk i dobrych praktyk odpowiedzialnego biznesu: „Tworzenie Wspólnej Wartości Nestlé w Polsce. Raport 2008-2011”. W publikacji zaprezentowano dokonania wszystkich spółek firmy w Polsce: Nestlé Polska S.A., Nestlé Waters Polska S.A. i CPP Toruń Pacific Sp. z o.o. Raport zawiera również kluczowe elementy „Strategii Tworzenia Wspólnej Wartości Nestlé w Polsce na lata 2011-2013.” Pełna treść dokumentu dostępna jest na www.nestle.pl. Tworzenie Wspólnej Wartości (Creating Shared Value, CSV) to globalna strategia zarządzania i rozwoju firmy Nestlé. Zgodnie z nią podstawą […]

Wielkanocny pomocnik kulinarny od Helio

Płatki migdałowe Helio New Line

Wielkanoc kojarzy się nam z baziami, barankiem i stołem suto zastawionym jajkami, mięsami i mnóstwem słodkości.  Jednak przygotowanie tych wszystkich wielkanocnych potraw zajmuje sporo czasu, którego niestety coraz częściej nam brakuje. Dla wszystkich zapracowanych pań domu marka HELIO przygotowała produkty, które ułatwią przygotowanie tradycyjnych wielkanocnych potraw i wypieków. Masy krówkowe HELIO –  są niezastąpione do przygotowywania wielkanocnych mazurków, idealnie nadają się do wszelkich świątecznych ciast i babek, można nim także z powodzeniem zastąpić polewę na […]

Nowy Pasztet pomidorowy z cieciorką – zdrowa odmiana na wiosnę

Primavika Pasztet pomidorowy z cieciorką

Firma Primavika proponuje nowy przysmak – cieciorkową esencję zdrowia zamkniętą w słoiczku. Tym razem jest to Pasztet pomidorowy z cieciorką, czyli aromatyczny, kremowy dodatek do kanapek lub farszu. Pyszny pasztet o wyrazistym smaku sporządzony został głównie z ziaren cieciorki, która jest jedną z najbogatszych roślin strączkowych. Ciecierzyca oraz przygotowane z niej potrawy zawierają mnóstwo pełnowartościowego białka a także potas wpływający korzystnie na serce i nerki oraz wapń – nieoceniony dla naszych kości i zębów. Pasztet […]

IZNS Iława ustępuje miejsca Henrykowi Kani

ZPM Henryk Kania

Od wtorkowej sesji na warszawskiej giełdzie nastąpi zmiana nazwy Spółki z IZNS Iława S.A. na Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. Giełdowa Spółka tym samym kończy kolejny etap połączenia z Zakładami Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania S.A. Sąd Rejonowy w Olsztynie 21 marca 2012 r. zarejestrował zmianę nazwy Spółki na Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. oraz zmianę siedziby firmy z Iławy na Pszczynę. Poniedziałkowa sesja jest ostatnią, podczas której akcje Spółki notowane są pod nazwą IZNS Iława. Obecnie […]

Nowy sernik na zimno od Emix

Emix sernik

Serniki na zimno mają same zalety: łatwo je wykonać, po prostu nie mogą się nie udać, nie ma przy nich dużo pracy, nie trzeba mieć piekarnika… Są więc doskonałe dla każdego łasucha. Sernik na zimno Emix dostępny jest w praktycznym, foliowym opakowaniu o gramaturze 193 gram, utrzymanym w kolorze granatu i błękitu, z wizerunkiem gotowego ciasta i filiżanki gorącej czekolady. Na każdym opakowaniu mamy informację o wartości energetycznej ciasta i zawartości odżywczej nowego produktu. Poręczna […]

Schrup jajko na Wielkanoc

Vafini

Kochamy świętować. Kochamy też jeść. Święta Wielkiej Nocy nieodmiennie kojarzą się z radością, wiosną i hojnie zastawionym stołem. W polskiej tradycji wielkanocnej królują żury, domowe kiełbasy, pasztety, baby, mazurki i … jaja. W każdej postaci. Dzięki waflowym foremkom Vafini® możemy wykreować pyszną i wykwintną przystawkę lub danie główne. Zgodnie z zasadą marki – ma być prosto, szybko i bez zmywania talerzy. Vafini to waflowe foremki w kształcie połówki jaja. Jadalne foremki wypiekane są bez udziału konserwantów, sztucznych barwników, aromatów i […]