Nowości FMCG

Szlachecki przysmak – pasztet z drobiem firmy DROP SA

DROP pasztet z drobiem

Fascynacja kulturą oraz kuchnią wywodzącą się z Francji sprowadziła na polskie stoły prawdziwe rarytasy. Największą popularność i uwielbienie wśród szlachty zyskał pasztet, który został okrzyknięty wykwintnym specjałem. Wzorując się na tradycyjnych recepturach oraz biorąc pod uwagę gusta polskich konsumentów, firma DROP SA przygotowała oryginalny pasztet z drobiem, który urzeka swoim smakiem oraz wszechstronnym zastosowaniem. Kogucik na dobry początek dnia Pasztet z drobiem firmy DROP, zwany również „pasztetem z kogucikiem” od lat gości na polskich stołach. […]

Jim Beam & Cola teraz razem w puszce

Jim Beam and Cola

Firma CEDC rozszerza portfolio marki Jim Beam o produkt Jim Beam White & Cola.  Jim Beam White & Cola to połączenie prawdziwego, amerykańskiego bourbonu z colą, czyli najpopularniejszy na świecie drink na bazie whiskey gotowy do wypicia. Produkt, który  osiągnął sukces w wielu krajach, min. w Australii i w Niemczech, teraz będzie można kupić także w polskich sklepach. Jim Beam White & Cola to odpowiedź marki na oczekiwania konsumentów i trendy rynkowe. Produkt łączy dwie najszybciej rosnące kategorie alkoholu w […]

Aronica – ekologiczne wino aroniowe

ARONICA to doskonałe wino aroniowe produkowane z najwyższej jakości soku aroniowego z owoców pochodzących z ekologicznych upraw. Wytwarzane przez firmę Jantoń według starannie strzeżonej tradycyjnej receptury, posiada niebywałe walory smakowe i zdrowotne. Po pierwsze, ARONICA wyróżnia się niepowtarzalnym smakiem, kolorem i aromatem. Po drugie, zawarte w aronii antocyjany oraz katechiny i taniny chronią organizm przed różnymi dolegliwościami i chorobami cywilizacyjnymi. Niepozorna o cierpkich owocach aronia to roślina o niezwykle unikalnym składzie, stanowiąca jedno z najbogatszych […]

Nowe galaretki na szybko marki Delecta

Delecta wprowadza do sprzedaży Galaretki na szybko! – unikalne na rynku galaretki, które tężeją w rekordowo krótkim czasie – po upływie zaledwie 30. minut (tradycyjna galaretka tężeje w czasie ok. 3. godzin). To oferta, która nie tylko urozmaica deserową półkę marki, ale także wprowadza zupełnie nową jakość w bardzo generycznej kategorii galaretek w proszku. Właściwości żelujące Galaretki na szybko! zawdzięczają roślinnemu składnikowi, którym zastąpiono żelatynę spożywczą. Dzięki temu, mogą być spożywane przez wegetarian. Galaretki na szybko! są idealnym […]

Pierniki Nadziewane śliwką – od marki Lambertz

Lambertz pierniki nadziewane sliwka

Oferta marki Lambertz wzbogaciła się o nową, oryginalną pozycję – Pierniki Nadziewane śliwką. Z pewnością przypadnie ona do gustu miłośnikom sprawdzonych fuzji smakowych, którzy cenią najwyższą jakość i bogactwo nadzienia. Marka Lambertz, znany i ceniony specjalista od piernikowych smakołyków nigdy nie szuka kompromisów, a ideału – dlatego możemy mieć pewność, że także nowa propozycja, już po pierwszym kęsie, przyprawi o śliwkowy zawrót głowy. Nowe Pierniki Nadziewane  śliwką zawierają bowiem aż 25 % nadzienia i tyle […]

Lekka odsłona gulaszu – Gulasz Weguś marki Primavika

Gulasz Primavika

Gulasz kojarzy się z iście mięsną potrawą, więc czy można wyobrazić sobie wegetariańską odmianę gulaszu? Oczywiście, że tak! Mało tego, można naprawdę rozsmakować się w tej zwyczajnie -niezwyczajnej potrawie! Marka Primavika po raz kolejny udowadnia wszystkim niedowiarkom, że kuchnia bezmięsna jest równie bogata i zróżnicowana, jak ta tradycyjna – choć oczywiście korzystniejsza dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Wegetariański Gulasz Weguś przygotowany został ze specjalnie przetworzonego glutenu pszennego, świeżej papryki i gęstego sosu pomidorowego, doprawionego bogatą kompozycją […]

Wielkanocny pomocnik kulinarny od Helio

Płatki migdałowe Helio New Line

Wielkanoc kojarzy się nam z baziami, barankiem i stołem suto zastawionym jajkami, mięsami i mnóstwem słodkości.  Jednak przygotowanie tych wszystkich wielkanocnych potraw zajmuje sporo czasu, którego niestety coraz częściej nam brakuje. Dla wszystkich zapracowanych pań domu marka HELIO przygotowała produkty, które ułatwią przygotowanie tradycyjnych wielkanocnych potraw i wypieków. Masy krówkowe HELIO –  są niezastąpione do przygotowywania wielkanocnych mazurków, idealnie nadają się do wszelkich świątecznych ciast i babek, można nim także z powodzeniem zastąpić polewę na […]

Chleb od Serca – nowość od Uldo

Chleb od Serca ULDO plakat

Firma ULDO wprowadziła do swojej oferty nową mieszankę piekarniczą, wchodzącą w skład grupy Pieczywo dla zdrowia. Jest to Chleb od Serca, który ze względu na swój unikatowy skład i właściwości otrzymał certyfikat jakości  Fundacji Rozwoju Kardiochirurgii im. Prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu, tym samym stając się częścią programu profilaktyki prozdrowotnej Siła Serca, prowadzonego przez Fundację. Chleb od Serca to smaczna propozycja dla osób dążących do ograniczenia ilości sodu w diecie – jednego z głównych winowajców […]

Nowy Pasztet pomidorowy z cieciorką – zdrowa odmiana na wiosnę

Primavika Pasztet pomidorowy z cieciorką

Firma Primavika proponuje nowy przysmak – cieciorkową esencję zdrowia zamkniętą w słoiczku. Tym razem jest to Pasztet pomidorowy z cieciorką, czyli aromatyczny, kremowy dodatek do kanapek lub farszu. Pyszny pasztet o wyrazistym smaku sporządzony został głównie z ziaren cieciorki, która jest jedną z najbogatszych roślin strączkowych. Ciecierzyca oraz przygotowane z niej potrawy zawierają mnóstwo pełnowartościowego białka a także potas wpływający korzystnie na serce i nerki oraz wapń – nieoceniony dla naszych kości i zębów. Pasztet […]

Nowy smak Wielkanocy wspólnie z Knorr

Pieczony schab z suszonymi figami

Wielkanoc – kończy się czterdziestodniowy post, nastaje czas obfitości. Stoły uginają się pod ciężarem przysmaków – półmisków pełnych soczystych pieczeni i pasztetów, waz z tradycyjnymi zupami, pater z ciastami: kruchymi babami i słodkimi mazurkami. Warto jednak te wielkanocne potrawy nieco urozmaicić – zamiast tradycyjnego żurku pokusić się o żur śląski z jałowcem i orzechami lub barszcz biały z aromatycznymi kotlecikami z jajek. Żurek inaczej Tradycja każe na wielkanocnym stole stawiać wazę z żurkiem lub barszczem […]