Piekarnie

Konsumpcja chleba w Polsce wzrosła o 16% w ciągu ostatnich 4 lat

Chleb jest podstawowym elementem naszej diety i wchodzi w skład pierwszego poziomu piramidy żywienia. Pieczywo dostarcza mnóstwa składników odżywczych, stawiając pod znakiem zapytania sens utożsamiania jego spożycia wyłącznie ze wzrostem wagi. W Polsce roczne spożycie chleba na osobę podwyższyło się w ciągu ostatnich czterech lat. Podczas gdy w 2010 statystyczny Polak zjadał rocznie 59kg chleba, w 2014 ilość ta wzrosła o 16%, do 70kg na rok. W roku 2010 w Polsce spożywano statystycznie 59kg chleba […]

Król Belgów z wizytą w La Lorraine Polska

La Lorraine Bakery Group jest dumna z oficjalnej inauguracji w Polsce nowego, w pełni zautomatyzowanego magazynu mroźni wysokiego składowania, która odbyła się w obecności Jego Wysokości Króla Belgów. Supernowoczesny magazyn jest częścią ambitnego programu inwestycyjnego o wartości 50 mln euro, który pozwoli La Lorraine Polska podwoić swoje moce produkcyjne. La Lorraine Bakery Group to belgijska spółka rodzinna, która zajmuje się od ponad 75 lat przetwórstwem zbóż oraz produkcją piekarniczą. 15 lat temu firma rozpoczęła długoterminową strategię […]