Wędliny

Sokołów S.A. podsumowuje rok 2015

Nowe produkty z sukcesem wprowadzane w Polsce i na zagranicznych rynkach, niemal 100 nowych etatów jako efekt dynamicznego rozwoju i wzrost sprzedaży rok do roku o 4% to efekt zaangażowania pracowników i managerów Grupy Sokołów S.A. w 2015 roku. 40 lat historii i pasji Rok 2015 był dla Grupy Sokołów S.A. rokiem szczególnym, ale też pełnym wyzwań. Obchodziliśmy dwa ważne Jubileusze – 40-lecie istnienia Oddziału w Sokołowie Podlaskim oraz 15-lecie powstania Grupy Sokołów S.A. Zakład w Sokołowie […]

Kiełbasa Polska od firmy Gzella – poczuj smak Borów Tucholskich

Portfolio produktowe firmy Gzella obfituje w pełną gamę wyrobów najwyższej jakości. Wśród specjałów odnaleźć można kiełbasę Polską z Kociewskiej Wędzarni Ekstra, która zachwyci niepowtarzalnym smakiem i aromatem nawet najbardziej wymagających smakoszy. Warto podkreślić, że kiełbasa laskowa została wytworzona z najwyższej jakości polskiego mięsa, nie zawiera fosforanów oraz glutenu. Idealnie wyważone proporcje składników sprawiają, że kiełbasa Polska z Kociewskiej Wędzarni Ekstra to prawdziwy rarytas dla wszystkich koneserów mięsnych specjałów. Co ważne – również dla osób, chorych na celiakię oraz […]

Rusza ogólnopolski konkurs konsumencki firmy Konspol

Firma Konspol – producent wyrobów w 100% z mięsa kurczaka – przygotowała dla swoich konsumentów konkurs z nagrodami. Akcja promocyjna potrwa dwa tygodnie i będzie wspierana ogólnopolską kampanią reklamową. Jesienią dni są dłuższe, więcej czasu spędzamy w domu, na spotkaniach rodzinnych czy imprezach towarzyskich, w związku z tym częściej przygotowujemy posiłki w domu. Swoim jesiennym konkursem Konspol zachęca konsumentów do kulinarnych eksperymentów w gronie przyjaciół i przesyłania zdjęć potraw z wykorzystaniem produktów marki. Wiemy, że […]

Rozmowa z Ignacym Kowalskim i Krzysztofem Wadasem z firmy Madej Wróbel

O firmie Madej Wróbel, jej pozycji na rynku wędlin i kiełbas, konkurencji i planach na przyszłość rozmawiamy z Ignacym Kowalskim, Dyrektorem Handlowym w firmie Madej Wróbel oraz Krzysztofem Wadasem, Kierownikiem działu marketingu marki Madej Wróbel. Rozmowę przeprowadził Mirosław Szul, Redaktor Naczelny Przeglądu Handlowego. Madej Wróbel to firma rodzinna o ugruntowanej pozycji na polskim rynku wędlin i kiełbas. Czy może Pan zdradzić naszym Czytelnikom jak powstała firma Madej Wróbel oraz jak ocenia Pan czasy dla firmy od jej powstania w […]

Nowe oryginalne smaki Parówek Premium od Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin

Chrzanowska Manufaktura Wędlin (ChMW) nieustannie poszerza swoją ofertę parówek premium o wysokiej, bo aż 92% zawartości mięsa. Na rynek trafiły właśnie kolejne pyszne nowości w wyjątkowych odsłonach: Parówki z szynki z cielęciną, Parówki z szynki z wołowiną i unikalne na polskim rynku – Parówki z szynki  gęsiną. Chrzanowska Manufaktura Wędlin z myślą o smakoszach wprowadziła do sprzedaży wyjątkowe kompozycje smakowe o 92% zawartości mięsa. Wśród nowości znajdziemy: Parówki z szynki z cielęciną, Parówki z szynki z […]

ZM Pekpol wprowadza na rynek markę Kurpiowskie Specjały

Smalec Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol

Kurpie to niezależny region z własną kulturą i niepowtarzalną kuchnią. Linia Kurpiowskie Specjały od ZM Pekpol to naturalne, pozbawione sztucznych konserwantów wyroby przyrządzane według tradycyjnych receptur. Kurpiowskie Specjały nie zawierają glutaminianu sodu, fosforanów dodanych, sztucznych barwników i przeciwutleniaczy. Wśród specjałów można znaleźć szynkę, schab, baleron, boczek, kiełbasę, a także smalec wytwarzany na bazie oryginalnych regionalnych receptur. Ponieważ podstawą wędzenia wędlin na Kurpiach był jałowiec, produkty z linii Kurpiowskie Specjały peklowane są w zalewie z jego […]

Kiełbasa Myśliwska Sucha z szynki od Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin

ChMW kiełbasa myśliwska sucha z szynki

Polacy od lat gustują w wędlinach podsuszanych i suchych. Od niedawna w polskich sklepach wielbiciele tego typu produktów znajdą nowość od Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin – pyszną Kiełbasę Myśliwską Suchą z szynki. W Polsce dużą popularnością cieszą się kiełbasy suche, dlatego Chrzanowska Manufaktura Wędlin wprowadza na rynek nowość – Kiełbasę Myśliwską Suchą z szynki, którą spośród konkurencji wyróżnia apetyczna ciemna barwa i naturalny aromat wędzenia. Doskonały smak zapewnia staranne suszenie i unikatowa technologia stosowana przy produkcji. […]

Kaszanka biała z bazylią i pomidorami z linii Grill marki Nove

Kaszanka z grilla od niedawna szturmem zdobywa podniebienia miłośników dań przyrządzanych nad żarzącym się węglem. Letnia propozycja marki Nove, jaką jest Kaszanka biała z pomidorami i bazylią z linii Grill to przysmak przygotowany specjalnie z myślą o kucharzeniu na świeżym powietrzu. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości mięsa oraz wolnej od chemicznych dodatków recepturze możemy do woli cieszyć się pełnią smaku grillowego specjału. Włoskie grillowanie Głębia smaku Kaszanki białej z bazylią i pomidorami z linii Grill marki Nove […]

Konspol po raz drugi na targach marki własnej PLMA w Amsterdamie

Konspol

Firma Konspol zaprezentuje swoje stanowisko na targach marki własnej Private Label Manufacturers Association, które odbędą się w Amsterdamie w dniach 19-20 maja 2015. Podczas wydarzenia Konspol planuje zaprezentować szerokie portfolio produktów convenience oraz wędlin. Targi PLMA to doskonała okazja do zaprezentowania naszych możliwości i produktów szerokiemu gronu odbiorców z całej Europy. Konspol ma bogate doświadczenie w tworzeniu produktów pod marką własną oraz praktykę jeśli chodzi o produkty innowacyjne, nowoczesne, które spełniają oczekiwania coraz bardziej wymagających […]

ZM Pekpol wprowadza do oferty Kabanosy ze Spiżarni

Zakłady Mięsne Pekpol poszerzyły kategorię wędlin podsuszanych. Na sklepowe półki trafiła właśnie nowa propozycja producenta – drobiowe Kabanosy ze Spiżarni. To pyszna przekąska wytworzona z najwyższej jakości mięsa drobiowego z dodatkiem wieprzowiny: 100 g produktu zawiera 168,5 g mięsa. Kabanosy są poddawane procesom wędzenia i suszenia, dzięki czemu posiadają wyborny smak i zapach. Ponadto nie trzeba trzymać ich w lodówce – bez problemu można przechowywać je w temperaturze nawet do 24°C. Wysoka zawartość białka sprawia, że Kabanosy […]