Ryby

Nowości od SEKO

SEKO produkty

Polskie przedsiębiorstwo przetwórstwa rybnego, firma SEKO, wprowadziło na rynek nową linię produktów „Zdrowo i wygodnie”, która wychodzi naprzeciw oczekiwaniom nowoczesnych konsumentów. Nowości te są już dostępne w sklepach. Co zaproponował nam producent? Linia “Zdrowo i wygodnie” Seria przetworów rybnych “Zdrowo i wygodnie” powstała w odpowiedzi na potrzeby konsumentów. Dania skomponowane przez dietetyka wyróżniają naturalne składniki i brak konserwantów czy substancji słodzących. Linia ta dedykowana jest dla wszystkich osób, które chcą odżywiać się zdrowo, nie poświęcając […]

Limitowana edycja Winiary Pomysł na… Rybę

Winiary Pomysł na Rybę pod serową pierzynką

W czasie Bożego Narodzenia na polskich stołach częściej pojawiają się dania rybne. Dlatego marka Winiary na okres świąt i zimy proponuje limitowaną edycję Pomysł na…, czyli trzy proste rozwiązania kulinarne na świąteczne potrawy z rybą w roli głównej. Produkty z linii Winiary Pomysł na… Rybę, dostępne są w trzech wariantach – dwa z nich to limitowane pozycje: Winiary Pomysł na… Rybę po grecku i Winiary Pomysł na… Rybę pod serową pierzynką, a Winiary Pomysł na… Rybę w sosie […]

Pomyśl czule o rybie, zwłaszcza zimą

Pomyśl czule o rybie

Jeść ryby czy nie jeść – oto jest pytanie. Sprzeczne informacje docierające z różnych źródeł raz przekonują, że powinniśmy je spożywać regularnie, innym razem straszą metalami ciężkimi. Jak poradzić sobie w gąszczu sprzecznych informacji? Katarzyna Zadka, ekspert ds. żywienia w programie edukacyjnym „Żyj smacznie i zdrowo”, przekonuje, że korzyści dla organizmu człowieka wynikające ze spożycia ryb przewyższają zagrożenia związane z obecnością w nich zanieczyszczeń. Każdy z nas powinien spożywać ryby przynajmniej dwa razy w tygodniu, […]

Paluszki rybne FRoSTY – jakość bez tajemnic

Paluszki rybne FRoSTY powstają z filetów z mintaja pochodzącego wyłącznie z certyfikowanych łowisk. Ryba jest filetowana i zamrażana tuż po złowieniu, jeszcze na pokładzie statku. Następnie trafia ona do fabryki FRoSTY, gdzie zamrożone filety są cięte na kształt paluszków, a następnie panierowane, podsmażane i zamrażane w ciągu zaledwie kilku minut. Do wyboru, poza klasycznymi Złotymi paluszkami rybnymi, są również  Paluszki meksykańskie, w panierce z pikantnymi przyprawami i chipsami tortilla oraz Paluszki rybne 5 zbóż – z […]

Filety rybne marki FRoSTA – bez tłuszczu na trzy sposoby

FRoSTA Filety z morszczuka saga

W czerwcu br. w sprzedaży pojawiła się limitowana oferta Filetów rybnych marki FRoSTA. Przy zakupie Filetów z dorsza, Filetów z mintaja i Filetów z morszczuka konsumenci otrzymają gratis dwa arkusze papieru do gotowania, smażenia i pieczenia bez tłuszczu. Promocja, realizowana w tradycyjnym i nowoczesnym kanale dystrybucji, potrwa do wyczerpania zapasów. Do opakowań Filetów rybnych FRoSTY: Filetów z dorsza, Filetów z mintaja i Filetów z morszczuka, dołączono wielofunkcyjny papier SAGA. Umożliwia on beztłuszczowe pieczenie, smażenie, a […]

Przekonać klienta do świeżej ryby

Red Tilapia

Jak przekonać klienta do sięgnięcia po pojawiające się nowości na rynku rybnym? Czego poszukują konsumenci, którzy stawiają na rybę? Firma Global Fish ma na to odpowiedź. Świeża, doskonałej jakości ryba z rodzimej hodowli. Z badania polskiego rynku rybnego przeprowadzonego w 2012 r. przez TNS OBOP wynika, że aż 80 proc. Polaków deklaruje, że przy zakupie ryb wyboru dokonuje przede wszystkim ze względu na świeżość (63 proc.) i cenę (51 proc.) produktu. Badania pokazują też, że […]

Innowacja w parze z ​naturalnym smakiem -​ Filety di Gusto mar​ki FRoSTA!​

FRoSTA Filet di Gusto z sosem pomidorowym

Marka FRoSTA rozszerzyła ofertę produktów rybnych o kolejną linię – Filety di Gusto. Filety spakowane w innowacyjną folię gotową do pieczenia charakteryzuje szybkość i wygoda przygotowania. Produkty są dostępne w tradycyjnym i nowoczesnym kanale dystrybucji od października br.  Filety di Gusto, są dostępne w dwóch wariantach smakowych. Filet di Gusto z sosem koperkowym to dwa delikatne filety z mintaja w aromatycznym sosie ze świeżo zamrożonego i posiekanego koperku z dodatkiem masła. Natomiast, Filet di Gusto […]

Kolejny krok do naturalności – nowe receptury produktów rybnych marki FRoSTA

Losos po francusku FRoSTA

Produkty rybne, stanowiące największą część udziałów w rynku FRoSTY, zyskały nowe, naturalne receptury. Dostępne one będą w sklepach już od sierpnia 2012. Marka FRoSTA konsekwentnie realizuje program 100% naturalnego smaku. Po zmianie składu mieszanek warzywnych i warzyw na patelnię, modyfikacji poddano dania gotowe. Teraz nowe, naturalne receptury zyskały produkty rybne. Wyeliminowano z nich wzmacniacze smaku, barwniki, aromaty, tłuszcze utwardzone i skrobię modyfikowaną. Modyfikacja receptur produktów rybnych to kolejny etap realizowanego przez FRoSTĘ programu 100% naturalnego […]

Paluszki rybne w panierce 5 zbóż marki FRoSTA

Frosta logo

Marka FRoSTA rozszerza kategorię produktów rybnych o unikatowe na polskim rynku – Paluszki rybne w panierce 5 zbóż. Produkt będzie dostępny w tradycyjnym i nowoczesnym kanale sprzedaży od września br. Paluszki rybne w panierce 5 zbóż marki FRoSTA to 6 EKSTRA-dużych, soczystych paluszków z mintaja w chrupiącej panierce z ziaren 5 zbóż: pszenicy, ryżu, żyta, owsa oraz jęczmienia. Połączenie paluszków rybnych z wielozbożową panierką to pionierskie i oryginalne rozwiązanie na polskim rynku. Delikatne, soczyste mięso […]

Tuńczyk na widelcu, czyli co o tuńczyku z puszki wiedzieć powinniśmy

Rio Mare Tuńczyk w oliwie z oliwek

We Włoszech tuńczyk z puszki jest jednym z głównych produktów na listach zakupów. Włosi cenią bowiem zarówno jego smak, uniwersalne zastosowanie, jak i właściwości zdrowotne. Wiedzą również, o czym należy pamiętać przy wyborze puszki z tuńczykiem.  Ich sekret poznał szef kuchni restauracji Papa Giuseppe we Wrocławiu, Łukasz Karp, który na co dzień serwuje gościom restauracji dania kuchni włoskiej. Włosi przykładają ogromną rolę do tego co jedzą. Przestrzegając zasad diety śródziemnomorskiej, która wpływa na dobre samopoczucie i […]