Olitalia to dobrze znana polskim konsumentom, ceniącym sobie najwyższą jakość produktów marka, specjalizująca się w wyrobie oliw z oliwek, oliw aromatyzowanych oraz olejów z pestek winogron czy olejów ryżowych. To właśnie Oleje ryżowe Olitalia zawierają niezwykle cenne dla organizmu składniki, takie jak np. gamma-oryzanol, tokotrienole oraz tokoferole, które wykazują właściwości przeciwutleniające, chronią więc przed rozwojem komórek nowotworowych, a witamina E, zwana witaminą młodości, wpływa korzystnie na stan skóry. Olej ryżowy, jak sama nawa wskazuje, pozyskiwany […]
Olitalia
Wśród wielu produktów włoskiej marki Olitalia, specjalizującej się w dostarczaniu na stoły Europejczyków tak zwanego płynnego złota, czyli oliw z oliwek, znajduje się także Oliwa z wytłoczyn z oliwek. Powstaje ona z rafinowanej oliwy z oliwek oraz z oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Dzięki obróbce chemicznej posiada delikatny, nieostry smak oraz lekki aromat. Jak każda oliwa z oliwek posiada cenne kwasy tłuszczowe, które wspomagają układ krążenia oraz zapobiegają podnoszeniu się poziomu złego cholesterolu. Oliwa […]
Dla wszystkich, którzy w kuchni stawiają nie tylko na najlepszy smak, ale także na zdrowie, włoska marka Olitalia, słynąca na całym świecie z produkcji najwyższej jakości oliw i olejów, proponuje Olej z pestek winogron. Produkowany ze starannością, popartą wieloletnim doświadczeniem oraz dzięki ciągłym ulepszeniom systemu wytwarzania, Olej z pestek winogron Olitalia posiada już setki tysięcy amatorów na całym świecie, w Polsce natomiast dystrybucją tego specjału zajmuje się firma Index Food. Ten niezwykły, złocistożółty płyn wyróżnia […]
Dystrybutor marki Olitalia – firma Index Food, proponuje niepowtarzalną Oliwę Extra Vergine z aromatem trufli. Jest to połączenie najwyższej jakości oliwy z pierwszego tłoczenia oraz znakomitych trufli, które dodadzą każdej potrawie wyrafinowanego i niezapomnianego smaku. Oliwa ta sprawdzi się szczególnie jako dodatek do pieczonych mięs, sosów oraz wykwintnych makaronów. Nie zawiera ona cholesterolu, jest natomiast znana ze swoich właściwości prozdrowotnych: obniża ciśnienie, wzmacnia wątrobę, wykazuje nawet działanie antybakteryjne. Estetyczna butelka z kolorową etykietą, poza oczywistym […]
Z wielu rodzajów oliwy z oliwek najlepszą jakość zapewnia oliwa określana mianem EXTRA VERGINE, czyli pochodząca z pierwszego tłoczenia. Oliwa taka nie podlega termicznemu lub chemicznemu przetwarzaniu, a wytwarzana jest wyłącznie poprzez mechaniczne wyciskanie oliwy. Aby oliwa osiągnęła idealny smak i zachowała wszelkie najlepsze właściwości oliwek, niezwykle ważny jest maksymalnie krótki czas produkcji – oliwki, zebrane prosto z drzewa, powinny być przechowywane maksymalnie dobę, oczywiście w odpowiednich warunkach. Po upływie 24h nadchodzi czas na tłoczenie, […]
- 1