Grupa Sokołów, jeden z liderów na polskim rynku wyrobów mięsnych, ogłosiła sfinalizowanie zapowiadanej w lutym 2018 r. transakcji połączenia z Grupą Mięsną Gzella – znanego producenta wędlin z Borów Tucholskich. W marcu 2018 r. Sokołów uzyskał zgodę Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów na przejęcie. Na mocy dokumentów podpisanych dnia 30.05.2018 r. Sokołów przejął kontrolę nad jednym z najnowocześniejszych zakładów przetwórstwa mięsnego w Europie o potencjale produkcyjnym ponad 6 000 ton mięsa miesięcznie, a także zapleczem […]
Gzella
Grupa Sokołów, jeden z liderów na polskim rynku wyrobów mięsnych, zapowiada powiększenie o spółki należące do Grupy Mięsnej Gzella – znanego i cenionego producenta wędlin z Borów Tucholskich. Konsolidacja z Grupą Mięsną Gzella, do której ma dojść w ramach umowy warunkowej, umocni pozycję połączonych podmiotów i ich marek na rynku krajowym i międzynarodowym. Grupa Mięsna Gzella działa na rynku od ponad 30 lat. Główny zakład firmy zlokalizowany jest w miejscowości Osie – w ekologicznym i […]
Wieprzowina doceniana za smak i wartości odżywcze często pojawia się na polskich stołach w różnorodnej postaci. Firma Gzella tworząc linię produktów z Kociewskiej Spiżarni, zadbała, aby Szynka i kiełbasa Polska miały doskonałą, regionalną jakość. Propozycje stworzone z myślą o koneserach wyjątkowych smaków są dostępne w firmowych Delikatesach Mięsnych Gzella. W linii z Kociewskiej Spiżarni udało się zawrzeć wszystkie walory, za które klienci uwielbiają smak wyrobów mięsnych znany z dawnych lat. Szynka i kiełbasa Polska wytwarzane […]
W trosce o zapewnienie klientom najwyższych standardów obsługi firma Gzella wprowadziła do swoich wybranych Delikatesów Mięsnych piece konwekcyjne. Dzięki temu konsumenci oprócz sprawdzonych Wędlin z Borów Tucholskich mają do wyboru także przepyszne, świeżo przyrządzone dania domowe. Wybór serwowanych produktów uzależniony jest od asortymentu danego sklepu. Jednak w stałej ofercie klienci mogą odnaleźć ciepłe dania, które sprawdzą się doskonale na każdą okazję i pozwolą skomponować menu dla domowników mających rozmaite upodobania kulinarne. Wśród propozycji aromatycznych potraw […]
Salami od lat cieszy się uznaniem wymagających smakoszy wędlin. Kiełbasa, której historia sięga czasów starożytnego Rzymu, łączy bowiem w sobie wyjątkowy smak i wartości odżywcze, będące źródłem niezbędnej energii. Właśnie taki produkt – dodatkowo bezglutenowy, bez dodatku: fosforanów i glutaminianu sodu – pod nazwą Salami dojrzewające – wprowadziła do swojej bogatej oferty firma Gzella. Skład to podstawa Tym, co wyróżnia Salami mini dojrzewające, jest wysoka zawartość mięsa – 100g kiełbasy uzyskano ze 125g drobno zmielonego […]
Portfolio produktowe firmy Gzella obfituje w pełną gamę wyrobów najwyższej jakości. Wśród specjałów odnaleźć można kiełbasę Polską z Kociewskiej Wędzarni Ekstra, która zachwyci niepowtarzalnym smakiem i aromatem nawet najbardziej wymagających smakoszy. Warto podkreślić, że kiełbasa laskowa została wytworzona z najwyższej jakości polskiego mięsa, nie zawiera fosforanów oraz glutenu. Idealnie wyważone proporcje składników sprawiają, że kiełbasa Polska z Kociewskiej Wędzarni Ekstra to prawdziwy rarytas dla wszystkich koneserów mięsnych specjałów. Co ważne – również dla osób, chorych na celiakię oraz […]
- 1