Salami od lat cieszy się uznaniem wymagających smakoszy wędlin. Kiełbasa, której historia sięga czasów starożytnego Rzymu, łączy bowiem w sobie wyjątkowy smak i wartości odżywcze, będące źródłem niezbędnej energii. Właśnie taki produkt – dodatkowo bezglutenowy, bez dodatku: fosforanów i glutaminianu sodu – pod nazwą Salami dojrzewające – wprowadziła do swojej bogatej oferty firma Gzella.
Skład to podstawa
Tym, co wyróżnia Salami mini dojrzewające, jest wysoka zawartość mięsa – 100g kiełbasy uzyskano ze 125g drobno zmielonego mięsa wieprzowego. Kolejną ważną cechą wyrobu jest brak w jego składzie dodatku: fosforanów i glutaminianu sodu. Salami mini dojrzewające to także produkt bezglutenowy, co potwierdza widoczny na opakowaniu symbol przekreślonego kłosa. Dzięki temu osoby zmagające się z celiakię mają pewność, że zyskują pewny i bezpieczny wyrób. Jednak Salami mini dojrzewające to również idealna propozycja dla wszystkim dbających o zbilansowaną dietę. Wykluczenie z codziennego menu glutenu wpływa bowiem m.in. na uregulowanie gospodarki wodnej organizmu, zmniejszenie częstotliwości migren czy redukcję dolegliwości trawiennych.
Uczta dla zmysłów
Salami mini dojrzewające dostępne jest w praktycznej, mniejszej wersji. Co warte podkreślenia, oferowany produkt w wariancie mini zachowuje kształt charakterystyczny dla klasycznego salami. Dodatkowy atut wyrobu stanowi niezwykły zapach wędzarni, który unosi się po rozpakowaniu kiełbasy i zachęca do skosztowania produktu. Salami dojrzewające świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, grzanek, zapiekanek i sałatek, podkreślając smak przygotowanych potraw.
Salami dojrzewające firmy Gzella
Waga: 195 g
Pakowanie: MAP
Cena: ok. 5,99 zł/szt
Gzella