Nie musisz już tracić czasu na gotowanie. Nie musisz kupować drogich garnków aby zjeść zdrowo i smacznie. Gotowanie na parze staje się coraz popularniejsze ale przede wszystkim coraz łatwiejsze. Przyrządzanie posiłków jest szybkie i wygodne dzięki torebkom do gotowania na parze Jana Niezbędnego.
Dzięki torebkom do gotowania na parze możemy przyszykować posiłek w zaledwie kilka minut. To bardzo wygony i szybki sposób na przygotowanie czegoś naprawę wybornego i zdrowego. Dzięki temu nie musimy marnować, jakże cennego, wakacyjnego czasu na gotowaniu. Produkty przyrządzane w ten sposób zachowują więcej wartości odżywczych w porównaniu z potrawami gotowanymi tradycyjnie. Posiłki z pewnością będą zdrowsze a rodzina będzie jadła z apetytem przyszykowane dania. Ten produkt to idealne rozwiązanie dla osób ,które nie lubią spędzać czasu w kuchni, a chcą zjeść szybko i smacznie. Gotując na parze z torebkami Jana Niezbędnego możemy przygotować naprawę pyszne, finezyjne dania. Oto jedna z propozycji ,coś na letni wieczór.
Gruszki w czerwonym winie z jogurtem cynamonowym.
Składniki:
- 3 dojrzałe gruszki
- ¼ szklanki cukru
- ½ szklanki czerwonego wytrawnego wina
- 2 gwiazdki anyżku
- ½ łyżeczki startej skórki z cytryny
Jogurt:
- 1 kubeczek jogurtu naturalnego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
Wymieszaj cukier i wino w torebce. Dodaj anyżek i skórkę z cytryny. Włóż gruszki do torebki. Pozostaw do zamarynowania na 20-30 minut, przekręcając torebkę co jakiś czas aby gruszki dokładnie zamarynować. Gotuj 2-3 minuty – w zależności od wielkości gruszek. Przygotuj jogurt cynamonowy. Wyjmij gruszki na talerz i polej jogurtem.
Cena za 10 szt. w opakowaniu wynosi ok. 7,50 zł.
Jan Niezbędny