Torebki do gotowania na parze od Jana Niezbędnego

Gruszki w winie Jan Niezbędny

fot. Jan Niezbędny

Nie musisz już tracić czasu na gotowanie. Nie musisz kupować drogich garnków aby zjeść zdrowo i smacznie. Gotowanie na parze staje się coraz popularniejsze ale przede wszystkim coraz łatwiejsze. Przyrządzanie posiłków jest  szybkie i wygodne dzięki torebkom do gotowania na parze Jana Niezbędnego.

Dzięki torebkom do gotowania na parze możemy  przyszykować posiłek w zaledwie kilka minut. To bardzo wygony i szybki sposób na przygotowanie czegoś naprawę wybornego i zdrowego. Dzięki temu nie musimy marnować, jakże cennego, wakacyjnego czasu na gotowaniu. Produkty przyrządzane w ten sposób zachowują więcej wartości odżywczych w porównaniu z  potrawami gotowanymi  tradycyjnie.   Posiłki z pewnością będą zdrowsze a rodzina będzie jadła z apetytem przyszykowane dania.  Ten produkt to idealne rozwiązanie dla osób ,które nie lubią spędzać  czasu w kuchni, a chcą zjeść szybko i smacznie.  Gotując na parze z torebkami Jana Niezbędnego możemy przygotować naprawę pyszne, finezyjne  dania.  Oto jedna z propozycji ,coś na letni wieczór.

Gruszki w czerwonym winie z jogurtem cynamonowym.

Składniki:

  • 3 dojrzałe gruszki
  • ¼ szklanki cukru
  • ½ szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • 2 gwiazdki anyżku
  • ½ łyżeczki startej skórki z cytryny

Jogurt:

  • 1 kubeczek jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu

 

Wymieszaj cukier i wino w torebce. Dodaj anyżek i skórkę z cytryny. Włóż gruszki do torebki. Pozostaw do zamarynowania na 20-30 minut, przekręcając torebkę co jakiś czas aby gruszki dokładnie zamarynować. Gotuj 2-3 minuty – w zależności od wielkości gruszek. Przygotuj jogurt cynamonowy. Wyjmij gruszki na talerz i polej jogurtem.

Cena za 10 szt. w opakowaniu wynosi ok. 7,50 zł.

Jan Niezbędny

Dodaj komentarz

Twój email nie będzie widoczny w treści komentarza.
Wszystkie pola oznaczone * są wymagane.