Sos pomidorowy

Światowy Dzień Ketchupu – które warianty smakowe najchętniej wybierają Polacy?

Ketchup

5 czerwca świętujemy Światowy Dzień Ketchupu – jednego z najpopularniejszych dodatków do potraw na całym świecie. Według danych udostępnionych przez firmę Kraft Heinz ketchup najbardziej lubimy w wersji łagodnej (60%), a ostrą wersję wybiera 40% z nas. Do jego produkcji fabryka w Pudliszkach każdego miesiąca wykorzystuje nawet 6 milionów kilogramów pomidorów. Popularność ketchupu najlepiej oddają liczby – polska fabryka Kraft Heinz w miejscowości Pudliszki w ciągu jednego miesiąca wykorzystuje koncentrat wyprodukowany z blisko 6 milionów […]

Przecier pomidorowy Dawtona w trzech odsłonach

Przecier pomidorowy to produkt bez którego trudno wyobrazić sobie domowe gotowanie. Teraz wśród produktów Dawtony oprócz wersji klasycznej, znajdziemy także dwa nowe smaki – z polskimi ziołami i pikantny. Wszystkie trzy otwierają szeroki wachlarz kulinarnych możliwości. Przecier pomidorowy Dawtona to od wielu lat prawdziwy klasyk w kuchni, będący bazą wielu zup i sosów. Jego dwie nowe wersje to doskonała inspiracja do tworzenia wyjątkowych potraw oraz ułatwienie dla osób lubiących łączyć smak pomidorów ze świeżymi ziołami […]

Sos pomidorowy od Amino

Sos pomidorowy AMINO

Marka Amino od lat pozostaje wierna tradycyjnym smakom i dba o to, by jej produkty były synonimem wysokiej jakości za rozsądną cenę. Nieustannie poszerza swoje portfolio, skupiając się na ulubionych smakach Polaków. W 2014 oferta została poszerzona m.in. o Sos pomidorowy Amino – dla tych, którzy szukają smaków „jak u mamy”. Swój wyjątkowy, intensywnie pomidorowy smak Sos pomidorowy Amino zawdzięcza kompozycji suszonych warzyw, ziół i przypraw. Dojrzewające w słońcu pomidory, dodatek aromatycznej papryki oraz cebuli, […]

Ketchup Pikantny Bio marki Primaeco – ekologicznie i ze smakiem

Ketchup pikantny - Primaeco

Wszystkim koneserom zdecydowanych aromatów, którzy cenią jednocześnie nie tylko zdrowe potrawy, ale także ekologiczne dodatki, marka Primaeco proponuje Ketchup Pikantny Bio. Jest on przygotowany z najlepszej klasy pomidorów, hodowanych w naturalnych warunkach, bez użycia sztucznych nawozów, oprysków czy też środków przyspieszających wzrost. Dodatkowo Certyfikaty EKO 2012/2013 dają pewność, że warzywa, składające się na Ketchup Pikantny Bio nie zostały poddawane modyfikacjom genetycznym, lecz są bogate w cenne składniki mineralne, witaminy i łatwo przyswajalne węglowodany. Rolnictwo ekologiczne pozwala […]

Bio Ketchup łagodny​ Primaeco

Ketchup łagodny Bio Primaeco

Dla wszystkich, którzy cenią sobie wyraziste smaki, lubią przyprawy i dodatki, unikają jednak tradycyjnych sztucznych ulepszaczy, konserwantów i chemii marka PRIMAECO specjalizująca się w produkcji ekologicznej proponuje NOWOŚĆ –  Ketchup Łagodny BIO. Produkt sporządzony jest z najwyższej jakości ekologicznych pomidorów. Zachwyca pełnym smakiem i wyjątkowo bogatym aromatem. Ketchup Primaeco posiada jakość BIO co znaczy, że został on przygotowany z warzyw niemodyfikowanych genetycznie, które uprawiane były bez użycia pestycydów i nawozów sztucznych. To ważna informacja dla […]

Pomidory skąpane w słońcu – Przecier pomidorowy z cząstkami pomidorów Valfrutta

Valfrutta Przecier pomidorowy z cząstkami 700ml

Jaki jest sekret głębokiego i pełnego w smaku przecieru pomidorowego? To oczywiście składniki, z których został przygotowany i technologia produkcji, pozwalająca na zachowanie najlepszych właściwości pomidorów. Długi czas dojrzewania, odpowiednia ilość słońca i nawilżenia, staranny selekcja warzyw – tak właśnie powstaje Przecier pomidorowy Valfrutta, wyśmienity składnik wielu dań, które goszczą na naszych stołach każdego dnia. Zanurzone w naturalnym soku cząstki pomidorów, konfekcjonowanych wyłącznie w dniu zbiorów, gwarantują  soczysty, pełen wyrazistości aromat produktu Valfrutty, który wprost […]

Smak Italii zamknięty w butelce – przecier pomidorowy z cząstkami pomidorów Valfrutta

Valfrutta Przecier pomidorowy z cząstkami 700ml IndexFood

Marzysz o zupie pomidorowej z prawdziwego zdarzenia? Różni się ona nieco od tradycyjnego, polskiego dania z makaronem. Oryginalna, włoska zupa pomidorowa doprawiona jest obficie bazylią, a w jej wnętrzu kryją się cząstki prawdziwych śródziemnomorskich, dojrzałych pomidorów. Jest niezwykle aromatyczna i gęsta oraz przywodzi na myśl skąpane w słońcu włoskie pejzaże. A może masz ochotę na prawdziwe spaghetti? Nie znajdziemy w nim sztucznych koncentratów pomidorowych ani składników typu instant. Podstawą jego wykonania są krojone pomidory, oliwa […]