Farutex rozszerzył portfolio mrożonych produktów słodkich o włoskie ciasta La Donatella. Do oferty dołączyły 4 wyjątkowe ciasta: Tiramisu z biszkoptami Savoiardi, Ciasto Beza, Ciasto kruche z owocami leśnymi oraz Ciasto z musem czekoladowym. Włoskie ciasta marki La Donatella to nowość w ofercie Farutexu. La Donatella to tradycyjne włoskie ciasta klasy Premium charakteryzujące się wyjątkowym smakiem oraz apetycznym wyglądem. Firma La Donatella skupia się na jakości oferowanych produktów, co sprawia, że jest zaufanym i solidnym producentem, który […]
Farutex
Owocowe puree francuskiej marki Ponthier to nowość w ofercie firmy Farutex. Puree Ponthier, czyli owocowa „pulpa”, robione jest z dojrzałych, dokładnie miażdżonych owoców z dodatkiem cukru (około 10%). Puree stosowane jest jako substytut świeżych owoców. Jest ono praktyczne w użyciu, pozwala zaoszczędzić czas, zapewnia bezpieczeństwo żywności, kontrolę kosztów i taką samą jakość przez cały rok. Puree Ponthier to „owoce gotowe do użytku”, mogące stanowić składnik różnych dań, na przykład: drinków, soków owocowych, napojów typu smoothies, […]
Od jakiegoś czasu w Polsce dostępne są produkty firmy Erlenbacher Backwaren – producenta mrożonych wyrobów ciastkarskich, kierowanych do branży HoReCa. Teraz przedsiębiorstwo chce oficjalnie wejść na polski rynek. Celem jest zdobycie pozycji lidera. Erlenbacher istnieje na europejskim rynku od 35 lat. Specjalizuje się w produkcji ciast i deserów, przygotowywanych wyłącznie przy użyciu naturalnych składników. Obecnie firma działa w 36 krajach i zatrudnia 500 osób. Rocznie produkuje ponad 16 milionów ciast, co stawia przedsiębiorstwo w europejskiej czołówce. Aż […]
- 1