Nowości FMCG

Nowości spożywcze FMCG to jedna z najpopularniejszych kategorii informacji w naszym serwisie.

Dr. Oetker wprowadza na rynek żelatynę w listkach oraz laskę wanilii Bourbon z Madagaskaru

Żelatyna w listkach Dr. Oetkera to pierwszy tego typu produkt na polskim rynku. Wanilia Bourbon to najszlachetniejsza odmiana wanilii ceniona na całym świecie za kremowy, słodki i pełny smak. Doskonała klarowność żelatyny, możliwość przygotowania w mikrofalówce i wygoda w dozowaniu sprawiają, że produkt ten jest składnikiem wielu słodkich i słonych przepisów zamieszczanych na blogach kulinarnych oraz w prasie. Na opakowaniu znajdują są  sprawdzone przepisy na wyjątkowe dania, więcej inspiracji można znaleźć na stronie www.oetker.pl. Dzięki łatwości […]

Nowa odsłona Mieszanki Teatralnej marki Goplana

Kultowa Mieszanka Teatralna Goplana jest dostępna w nowej odsłonie. Cukierki mają zmienione kształty i zyskały odświeżone, bardziej eleganckie, opakowanie. Marka Goplana odświeżyła kultową Mieszankę Teatralną. Znana i ceniona od pięćdziesięciu lat, kompozycja cukierków przeszła metamorfozę. Obecnie propozycja obejmuje najbardziej lubiane przez konsumentów, cukierkowe kreacje: Makbet, Hamlet, Ofelia i Merkucjo, wyróżniające się niepowtarzalnym smakiem. Makbet urzeka arachidowo-kakaowym wnętrzem, Hamlet kryje w sobie głęboki, truflowy smak, Ofelia oczarowuje delikatnością kokosu, a Merkucjo skrywa orzechowo-śmietankowe nadzienie. Kwartet z […]

Marka Międzybrodzkie Makarony wprowadza do oferty makaron pełnoziarnisty

Na rynku pojawiła się smaczna i pożywna nowość. Przygotowane z pełnego ziarna: świderek, muszelka i wstążka to propozycja od firmy Międzybrodzkie Makarony. Wyrób, którego produkcja seryjna ruszyła w październiku, to odpowiedź na zmieniające się potrzeby i nawyki żywieniowe Polaków. Mąka pełnoziarnista produkowana jest z przemiału całego ziarna. Zawiera: jądro, kiełek i łuskę. To właśnie ta, zewnętrzna warstwa ziarna, ma najwięcej składników odżywczych. Łuska zawiera wiele witamin z grupy b, m.in. kwas foliowy oraz niacynę, odpowiedzialną […]

Cukierki w kształcie butelki od firmy Argo

Targi Anuga w Kolonii z każdą kolejną odsłoną przyciągają coraz większą rzeszę wystawców, ale i odwiedzających. To dobra okazja, aby akcentować walory oferowanych produktów oraz zaprezentować nowości. Właśnie podczas targów, polska firma Argo zaprezentowała po raz pierwszy nowe wyroby, wśród których były m.in. cukierki w kształcie butelki o smaku Coli oraz Lemoniady. W tym roku na targach Anuga swoją premierę miały cukierki z nadzieniem firmy Argo: Sweet & Sour,  Fresh Drop’s, Lemonade Drop’s i Cola […]

Smak tradycji w nowych Sosach Kieleckich

Sos tatarski WSP Społem

Receptury bazujące na rodzinnych tradycjach kulinarnych, najwyższej jakości składniki, a teraz także nowe, wyjątkowe opakowanie. Co to takiego? Oczywiście Sosy Kieleckie! Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” postanowiła podkreślić ponad 50-letnią tradycję swoich produktów. Nowe, eleganckie słoiczki to odpowiedź na rosnące zainteresowanie konsumentów wyrobami z bogatą historią. W nowej ofercie Spółdzielni znajduje się aż pięć rodzajów sosów – cygański, curry, tatarski, chrzanowy oraz czosnkowy. Zatem, wielbiciele zarówno łagodnych, jak i wyrazistych smaków na pewno znajdą coś dla siebie. […]

Polskie, Włoskie i Hiszpańskie smaki serków topionych marki Lactima

Szukając specjału, który z powodzeniem wzbogaci nasze codzienne menu, warto sięgnąć po linię serków topionych w kubeczku marki LACTIMA. Każdy z produktów stanowi połączenie wygody oraz delikatnej, kremowej konsystencji, która dzięki wyrazistym dodatkom i przyprawom pozwoli nam na nowo poznać polskie, włoskie i hiszpańskie smaki. Trzy oblicza smaku Poza świeżymi składnikami kluczem do pysznego posiłku są umiejętnie dobrane przyprawy, dzięki którym potrawa nabiera bardziej wyrazistego charakteru. Z serami topionymi w kubeczkach marki LACTIMA możemy zarówno […]

Dr. Oetker wprowadza na rynek Ciasto i krem do Karpatki

Ciasto i krem do Karpatki Dr Oetker

Dr. Oetker – jeden z czołowych producentów ciast w proszku poszerza swoje portfolio o nowość: Ciasto i krem do Karpatki. Jesienią 2015 w asortymencie ciast Dr. Oetkera pojawiła się nowość: Ciasto i krem do Karpatki. W opakowaniu znajduje się zestaw do sporządzenia złocistego i pysznie pofalowanego ciasta oraz delikatnego kremu. Apetyczny wygląd i smak ciasta oraz gwarancja udanego wypieku sprawią, że nowy produkt będzie niewątpliwą atrakcją podczas rodzinnych przyjęć, spotkań w gronie przyjaciół, a także weekendów. Aby wyczarować niezwykle efektowną Karpatkę […]

Świeży sok z jabłek i owoców pigwowca od Marwit

Czas jesiennych zawirowań pogodowych to najtrudniejsze wyzwanie dla naszej odporności. Natura jednak daje nam wszystko co potrzebne, by ustrzec się przed przeziębieniem. Moc witamin kryje się w naszym polskim jabłku, a także w owocu pigwowca, który w tym szczególnym okresie powinien być obowiązkowym składnikiem diety. Świeży sok z jabłek i owoców pigwowca to porcja energii i zdrowia dla wszystkich dbających o siebie i swoją rodzinę. Jest w 95 % wyprodukowany z jabłek. Spośród wielu witamin […]

Delecta prezentuje produkty do dekoracji ciast i deserów Decorada

Delecta wchodzi w segment produktów do dekoracji ciast i deserów, wprowadzając na rynek linię naturalnie smacznych posypek pod nazwą Decorada. Nowa oferta, firmowana odświeżonym logo marki i hasłem Prosto z serca, bazuje na naturalnych składnikach takich jak: belgijska czekolada, zboża i soki owocowe. Idealnie wpisuje się w coraz bardziej istotny trend dobrego i bezpiecznego odżywiania się. Decorada Delecta to dziewięć naturalnie kolorowych i smacznych posypek do dekoracji wypieków, deserów czy kawy. Różnorodność kształtów, barw i […]

Nowe oryginalne smaki Parówek Premium od Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin

Chrzanowska Manufaktura Wędlin (ChMW) nieustannie poszerza swoją ofertę parówek premium o wysokiej, bo aż 92% zawartości mięsa. Na rynek trafiły właśnie kolejne pyszne nowości w wyjątkowych odsłonach: Parówki z szynki z cielęciną, Parówki z szynki z wołowiną i unikalne na polskim rynku – Parówki z szynki  gęsiną. Chrzanowska Manufaktura Wędlin z myślą o smakoszach wprowadziła do sprzedaży wyjątkowe kompozycje smakowe o 92% zawartości mięsa. Wśród nowości znajdziemy: Parówki z szynki z cielęciną, Parówki z szynki z […]