Cannelloni Arrighi – Oryginalny włoski makaron do pysznego i prostego dania Cannelloni rodem z włoskiego menu

Arrighi Cannelloni - 250 gram

fot. Index Food

Wśród klasycznych propozycji włoskiej marki Arrighi, specjalizującej się w produkcji najwyższej klasy makaronów, znajduje się makaron Cannelloni. Jest on podstawą śródziemnomorskiego dania o tej samej nazwie, na które składają się rury z ciasta kluskowatego, wypełnione odpowiednim nadzieniem. Farszem może być mięso, grzyby, ryby lub warzywa – w zależności od upodobań. Po nadzianiu makaron posypuje się serem, najczęściej parmezanem i zapieka.

Każdy koneser włoskiej kuchni wie, że nie ma dobrego Cannelloni bez odpowiedniego makaronu. Ten marki Arrighi przygotowywany jest w 100% z pszenicy twardej, czyli durum która sprawia, że ciasto po ugotowaniu jest lekkie, sprężyste, nie rozgotowuje się i nie klei. Jego neutralny, delikatny smak doskonale komponuje się zarówno z ostrym, mięsnym farszem, jak i łagodniejszym, lekkim nadzieniem warzywnym.

Dodatkowo Cannelloni to potrawa niezwykle prosta w przygotowaniu, a tym samym wykwintna. Wystarczy przez 5 minut gotować Cannelloni Arrighi w lekko osolonej wodzie, nadziać ulubionym farszem, polać sosem pomidorowym lub beszamelem i zapiec w zaczynu żaroodpornym. Danie wspaniałe w swej prostocie, bardzo efektowne, a przede wszystkim – niezwykle smaczne. Cannelloni Arrighi wyróżnia się na półkach sklepowych efektownym opakowaniem, które będąc uciechą dla oczu, daje przedsmak przysłowiowego ,,nieba w gębie”.

Marka: Cannelloni
Opakowanie: 250 g
Cena: ok. 4,69 zł

Index Food

Dodaj komentarz

Twój email nie będzie widoczny w treści komentarza.
Wszystkie pola oznaczone * są wymagane.

Więcej w Arrighi, Cannelloni, Index Food, Makaron
Oliwa Olitalia Sansa
Olitalia Sansa – uniwersalna oliwa z oliwek z wytłoczyn – włoski ideał do smażenia

Wśród wielu produktów włoskiej marki Olitalia, specjalizującej się w dostarczaniu na stoły Europejczyków tak zwanego płynnego złota, czyli oliw z...

Zamknij