Ocet

Ocet Kielecki spirytusowy 10% poleca się do marynowania warzyw

WSP Społem Ocet Kielecki 10% 500ml

Początek lata to czas, kiedy kramy kuszą bogactwem sezonowych warzyw. Dlatego, warto już teraz pomyśleć o przygotowaniu przetworów, by cieszyć się smakiem jarzyn podczas długich jesiennych wieczorów. A co polecamy do marynowania? Oczywiście Ocet Kielecki spirytusowy 10%. To właśnie konserwowane bakłażany, cukinie czy papryki zajmą półki domowych spiżarni na wiele tygodni. Dzięki temu, w chłodniejsze dni, można będzie sięgnąć po wypełnione kolorami lata słoiczki. Sekret udanych przetworów Tradycyjna metoda wytwarzania Octu Kieleckiego spirytusowego 10% oraz […]

Znamy laureatów konkursu o Złoty Medal Targów WorldFood Warsaw 2017

Ponad 150 produktów spożywczych w jedenastu kategoriach walczyło wczoraj o medale i wyróżnienia targowe. Propozycje producentów i przetwórców przeszły oczekiwania wszystkich, a wysublimowane efekty smakowe i zapachowe zaskoczyły nawet wymagające kubki smakowe profesjonalistów zasiadających w Jury. Dzisiaj podczas spotkania z mediami zostały ogłoszone wyniki. Jury w składzie Jarosław Uściński (Przewodniczący Jury, Prezes OSSKiC), Mirosław Reszczyk (Firma Janex, członek Zarządu OSSKiC), Zbigniew Łęgowski (Szef kuchni hotelu Hilton, członek OSSKIC), Agnieszka Szpaderska (manager Targów) przez wiele godzin, […]

Jesienne marynowanie z produktami WSP Społem

Czas zapełniać domową spiżarnię, bo sezon na świeże warzywa oraz grzyby niedługo dobiegnie końca. Marynowane ogórki, fasola szparagowa, cukinia, papryka, to tylko wybrane specjały, którymi będziemy mogli rozkoszować się podczas zimowych uczt. Zatem niech słoiki idą w ruch! A z nimi ocet spirytusowy od WSP Społem w wersji tradycyjnej 10% oraz 6% z ekstraktem z ziół. Domowe przetwory mają wiele atutów. Przede wszystkim wyróżniają się wyjątkowym smakiem, aromatem oraz brakiem sztucznych substancji. Dlatego warto poświęcić […]

Octim odświeża wizerunek, ale zachowuje ten sam tradycyjny smak

Firma Octim zakończyła właśnie proces rebrandingu swoich dwóch kluczowych grup produktów – octów i musztard. To pierwszy etap  zmian związanych z wprowadzeniem całościowego nowego wizerunku firmy. Producent octów, musztard i ketchupów z Olsztynka działa na rynku od 1965 r. Odświeżenie logo oraz wprowadzenie nowych etykiet produktów związane jest z rozwojem firmy oraz dynamiczną rozbudową sieci dystrybucji. Opracowanie nowego wizerunku marki Octim powierzono agencji brandingowej Brandy Design, która jest laureatem wielu branżowych nagród, m.in. Effie Awards, która to […]

U źródeł owocowego zdrowia – Ocet jabłkowy marki Ponti

O zdrowe menu dbamy szczególnie wiosną i jesienią, tymczasem również latem warto zrezygnować z kalorycznych potraw na rzecz lekkich i zdrowych przysmaków. Apetyczne i orzeźwiające dania stworzymy wykorzystując prozdrowotne właściwości Octu jabłkowego marki Ponti, którego sekretem są soczyste owoce i prawdziwie włoska receptura. Wyrazista kropla o smaku świeżych jabłek pomoże nam zadbać o piękną sylwetkę i wspaniałe samopoczucie o każdej porze roku. Soczysty i wyjątkowy Wszystkie produkty marki Ponti słyną z tego, iż powstają w […]