Jajka

Producenci jaj mają plan na kryzysy

Jaja

Perturbacje na rynku jaj nie ustają. Dziś wiele mówi się o niedoborach, z jakimi zmagają się państwa trzecie. W Japonii jaja od 30 lat nie były tak drogie, jak dziś. W tym regionie właściciele restauracji modyfikują przepisy, wycofując produkty jajeczne ze swoich dań. Jak wskazują eksperci, odpowiedzią na ten problem mogą być proszki jajeczne, czyli po prostu – wysuszona treść jaja. Ten zamiennik o długiej dacie przydatności do użycia, dzięki zaawansowanemu procesowi produkcji zachowuje swoje […]

SPAR rekomenduje rezygnację ze sprzedaży jajek z chowu klatkowego

Otwarte klatki

Sieć sklepów SPAR Polska troszcząc się o los zwierząt hodowlanych kieruje do swoich franczyzobiorców rekomendację rezygnacji ze sprzedaży jajek z numerem „3” w swoich sklepach. SPAR Polska mając na uwagę warunki hodowli kur będzie zachęcać swoich franczyzobiorców, aby do 2025 roku całkowicie zrezygnowali ze sprzedaży jajek z hodowli klatkowych, zastępując je jajkami z chowu innego niż klatkowy (ściółkowy czy wolny wybieg). Klienci sieci coraz bardziej świadomie dokonują wyborów zakupowych zwracając baczną uwagę zarówno na zdrowotne […]

Schrup jajko na Wielkanoc

Vafini

Kochamy świętować. Kochamy też jeść. Święta Wielkiej Nocy nieodmiennie kojarzą się z radością, wiosną i hojnie zastawionym stołem. W polskiej tradycji wielkanocnej królują żury, domowe kiełbasy, pasztety, baby, mazurki i … jaja. W każdej postaci. Dzięki waflowym foremkom Vafini® możemy wykreować pyszną i wykwintną przystawkę lub danie główne. Zgodnie z zasadą marki – ma być prosto, szybko i bez zmywania talerzy. Vafini to waflowe foremki w kształcie połówki jaja. Jadalne foremki wypiekane są bez udziału konserwantów, sztucznych barwników, aromatów i […]