Bio

Danonki BIO o smakach maliny i gruszki

Danonki BIO malina

Każdy rodzic ze szczególną troską dba o swoje dzieci, wybierając dla nich tylko to, co najlepsze. Wyjątkowo ważna jest jakość produktów spożywczych przeznaczonych dla dzieci. Rodzice zwracają również coraz większą uwagę na ich skład i pochodzenie. Już nie tylko wybierają warzywa zamiast słodyczy lub chipsów, ale coraz częściej szukają produktów BIO, czyli najprościej mówiąc – ekologicznych. Najnowsze Danonki BIO są po prostu BIO – tylko pyszny owocowy smak i krótka lista składników! Zawarte w Danonkach […]

Produkty ekologiczne w Carrefour z gwarancją niskiej ceny

Carrefour przygotował atrakcyjną ofertę na produkty zdrowe i ekologiczne. Sieć, chcąc zwiększyć ich dostępność dla polskiego klienta, objęła prawie 100 artykułów z nowego katalogu Gwarancją Najniższej Ceny. Atrakcyjna promocja dotyczy wybranych produktów ze „Zdrowej Półki Carrefour”, która cieszy się dużą popularnością. Zwiększanie asortymentu zdrowych produktów oferowanych przez sieć w przystępniej cenie jest kolejnym działaniem w ramach kampanii „Z miłości do Zdrowia”. Ostatniego dnia lutego do wszystkich hipermarketów Carrefour trafił nowy katalog sieci. W sekcji „Samo Zdrowie” […]

Bio Miechunka Puffins – suszone owoce w nowym wydaniu

Bio Miechunka Puffins

Marka Puffins to zupełna rewolucja na polskim rynku spożywczym. W swojej innowacyjnej ofercie ma niezwykle smaczne lekkie i chrupiące owoce poddane autorskiemu procesowi puffingu, czyli suszeniu metodą próżniową. Dzięki temu zachowują one pełnię wartości odżywczych oraz odznaczają się intensywnym, naturalnym smakiem. BIO Miechunka Puffins to absolutna nowość na rynku. Jest nowością nie tylko dzięki unikalnemu procesowi jej suszenia, ale także ze względu na małą popularność tego owocu w polskiej kuchni. Miechunka zwana także peruwiańską wiśnią […]

Czy wiesz, że… Krótka historia Musztardy od Primaviki

Musztarda ostra Primaeco

Na początku była gorczyca – tak mogłaby zaczynać się książka opisująca dzieje musztardy, która powszechnie znana była już wśród starożytnych Greków i Rzymian. Przyprawa ta na przestrzeni wieków zadomowiła się na wszystkich stołach – od tych królewskich, po stojące w chatach krytych strzechą. Dziś trudno wyobrazić sobie kuchnię bez musztardy, zarówno w postaci dodatku do wędlin, jak i bazy wielu zimnych i gorących sosów, majonezów i marynat. Tym bardziej, że musztarda poza walorami smakowymi, dzięki […]