Zdrowa żywność

KeVita – niezwykły smak odświeżającej kombuchy ze słonecznej Kalifornii już w Warszawie

KeVita

Na zabiegane życie skarżą się już wszyscy, nie tylko mieszkańcy dużych miast. Dla każdego chwila wytchnienia jest na wagę złota. Niezależnie od tego czy to poranny trening jogi na łonie natury, popołudniowa sesja pilatesu w nowym, modnym studio czy wieczorne wyjście ze znajomymi na szybkiego drinka, znalezienie momentu dla siebie jeszcze nigdy nie wydawało się tak ważne i potrzebne. To chwile, którym towarzyszyć chce kombucha o nazwie KeVita – nowość na polskim rynku, dostępna jest […]

Zdrowe, bo bez glutaminianu sodu

Zdrowa żywność

W dzisiejszych czasach przyzwyczailiśmy się do obecności w naszej żywności różnorakich konserwantów i ulepszaczy. Nie dziwią nas już wypisane na opakowaniach tajemnicze znaki E-…, osłuchaliśmy się ze specjalistycznymi nazwami jak glutaminian sodu czy benzoesan sodu. Co jakiś czas dochodzą do nas informacje o szkodliwości tych składników i apele o powrót do nieprzetworzonej, naturalnej żywności. Chcielibyśmy, jednak tempo życia, brak czasu na przygotowanie i celebrację posiłków, a także odzwyczajenie od gotowania powodują, że w przerwie na […]

Przywitaj wiosnę Dniem bez Mięsa!

Sałatka z zielonego groszku i pomarańczy

Zostań jednodniowym wegetarianinem! Jest ku temu okazja – 20 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień bez Mięsa. Okazja idealna, bo nazajutrz pierwszy dzień wiosny, która na powrót wniesie do naszych kuchni świeże warzywa i owoce! Idea Międzynarodowego Dnia bez Mięsa (ang. Meatout Day) narodziła się w Ameryce w 1985 roku. Od początku inicjatywa miała na celu wskazywać na zalety wegetariańskiego stylu życia oraz istotną rolę warzyw, owoców i zbóż w naszej codziennej diecie. Obecnie w wielu stanach […]