Producent ciast

Delecta świętuje 200 lat produkcji we Włocławku

We wrześniu startuje promocja konsumencka marki Delecta organizowana z okazji 200 lat produkcji spożywczej we Włocławku. W ramach akcji do wybranych produktów dołączono unikalne szablony do dekoracji wypieków i deserów, a do Karpatki dodatkowo książeczkę z przepisami. Promocja potrwa do grudnia br. Z okazji 200 lat produkcji spożywczej we Włocławku marka Delecta przygotowała niespodzianki dla wielbicieli słodkich wypieków. Do opakowań najpopularniejszych ciast i babeczek dołączono szablony do ich dekoracji. Kolekcję można stworzyć kupując produkty: Brownie, […]

Dan Cake wchodzi w produkcję ciast drożdżowych

Ciasta drożdżowe to wypiek zakorzeniony w większości kultur od setek lat. W Polsce reprezentantem tych wypieków jest tradycyjny placek drożdżowy z kruszonką. Obserwacja tego produktu jak i zachowań konsumenckich pozwoliła firmie Dan Cake Polonia stworzyć zupełnie nowy produkt w tym segmencie. Jako firma z wieloletnim doświadczeniem, Dan Cake Polonia, postanowiła połączyć polską tradycję z międzynarodowymi smakami i przedstawić ciasto drożdżowe w nieco innej odsłonie. Inspiracją dla nas była francuska brioszka – jej puszyste, o wyraźnej […]

Dr. Oetker wprowadza na rynek Ciasto i krem do Karpatki

Ciasto i krem do Karpatki Dr Oetker

Dr. Oetker – jeden z czołowych producentów ciast w proszku poszerza swoje portfolio o nowość: Ciasto i krem do Karpatki. Jesienią 2015 w asortymencie ciast Dr. Oetkera pojawiła się nowość: Ciasto i krem do Karpatki. W opakowaniu znajduje się zestaw do sporządzenia złocistego i pysznie pofalowanego ciasta oraz delikatnego kremu. Apetyczny wygląd i smak ciasta oraz gwarancja udanego wypieku sprawią, że nowy produkt będzie niewątpliwą atrakcją podczas rodzinnych przyjęć, spotkań w gronie przyjaciół, a także weekendów. Aby wyczarować niezwykle efektowną Karpatkę […]

Erlenbacher wchodzi na polski rynek

Erlenbacher

Od jakiegoś czasu w Polsce dostępne są produkty firmy Erlenbacher Backwaren – producenta mrożonych wyrobów ciastkarskich, kierowanych do branży HoReCa. Teraz przedsiębiorstwo chce oficjalnie wejść na polski rynek. Celem jest zdobycie pozycji lidera. Erlenbacher istnieje na europejskim rynku od 35 lat. Specjalizuje się w produkcji ciast i deserów, przygotowywanych wyłącznie przy użyciu naturalnych składników. Obecnie firma działa w 36 krajach i zatrudnia 500 osób. Rocznie produkuje ponad 16 milionów ciast, co stawia przedsiębiorstwo w europejskiej czołówce. Aż […]