Wędliny

Grupa Sokołów finalizuje przejęcie Grupy Mięsnej Gzella

Sokołów

Grupa Sokołów, jeden z liderów na polskim rynku wyrobów mięsnych, ogłosiła sfinalizowanie zapowiadanej w lutym 2018 r. transakcji połączenia z Grupą Mięsną Gzella – znanego producenta wędlin z Borów Tucholskich. W marcu 2018 r. Sokołów uzyskał zgodę Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów na przejęcie. Na mocy dokumentów podpisanych dnia 30.05.2018 r. Sokołów przejął kontrolę nad jednym z najnowocześniejszych zakładów przetwórstwa mięsnego w Europie o potencjale produkcyjnym ponad 6 000 ton mięsa miesięcznie, a także zapleczem […]

Grupa Sokołów i Grupa Mięsna Gzella razem

Sokołów

Grupa Sokołów, jeden z liderów na polskim rynku wyrobów mięsnych, zapowiada powiększenie o spółki należące do Grupy Mięsnej Gzella – znanego i cenionego producenta wędlin z Borów Tucholskich. Konsolidacja z Grupą Mięsną Gzella, do której ma dojść w ramach umowy warunkowej, umocni pozycję połączonych podmiotów i ich marek na rynku krajowym i międzynarodowym. Grupa Mięsna Gzella działa na rynku od ponad 30 lat. Główny zakład firmy zlokalizowany jest w miejscowości Osie – w ekologicznym i […]

Aromatyczne specjały – Kiełbasa Polska i Szynka z Kociewskiej Spiżarni od firmy Gzella

Wieprzowina doceniana za smak i wartości odżywcze często pojawia się na polskich stołach w różnorodnej postaci. Firma Gzella tworząc linię produktów z Kociewskiej Spiżarni, zadbała, aby Szynka i kiełbasa Polska miały doskonałą, regionalną jakość. Propozycje stworzone z myślą o koneserach wyjątkowych smaków są dostępne w firmowych Delikatesach Mięsnych Gzella. W linii z Kociewskiej Spiżarni udało się zawrzeć wszystkie walory, za które klienci uwielbiają smak wyrobów mięsnych znany z dawnych lat. Szynka i kiełbasa Polska wytwarzane […]

Naturrino wędzone – wyjątkowa propozycja na święta od marki Sokołów

Naturrino wędzone to nowa linia wędlin Sokołów, stworzona z myślą o osobach ceniących naturalny skład produktów. Nie zawierają konserwantów, fosforanów czy glutaminianu sodu, a swój wyjątkowy smak zawdzięczają najwyższej jakości mięsa, kompozycji naturalnych przypraw i wędzeniu w tradycyjnej wędzarni. Linia Naturrino wędzone jest dostępna w okresie przedświątecznym w Delikatesach Mięsnych Sokołów oraz centrach dystrybucji Sokołów. Coraz więcej osób świadomie wybiera produkty z tzw. „czystą etykietą”, w składzie których znajdują się wyłącznie podstawowe składniki. Linia Naturrino […]

Nowość! Wędlina bez mięsa VeggieDay

Znudziła Ci się kanapka z wciąż tą samą szynką? Jesteś wegetarianinem, ale tęsknisz za smakiem wędlin? Czujesz potrzebę ograniczenia mięsa w swojej diecie? A może nie jest Ci obojętny wpływ przemysłu mięsnego na środowisko i swoimi świadomymi wyborami starasz się dawać dobry przykład? Jeśli na chociaż jedno z powyższych pytań odpowiedziałeś twierdząco, oznacza to, że VeggieDay jest dla Ciebie! VeggieDay to nowość na polskim rynku, która z pewnością podbije serca tych, którzy lubią poszukiwanie nowych […]

Piece konwekcyjne w Delikatesach Mięsnych Gzella

W trosce o zapewnienie klientom najwyższych standardów obsługi firma Gzella wprowadziła do swoich wybranych Delikatesów Mięsnych piece konwekcyjne. Dzięki temu konsumenci oprócz sprawdzonych Wędlin z Borów Tucholskich mają do wyboru także przepyszne, świeżo przyrządzone dania domowe. Wybór serwowanych produktów uzależniony jest od asortymentu danego sklepu. Jednak w stałej ofercie klienci mogą odnaleźć ciepłe dania, które sprawdzą się doskonale na każdą okazję i pozwolą skomponować menu dla domowników mających rozmaite upodobania kulinarne. Wśród propozycji aromatycznych potraw […]

Sokołów S.A. z nową Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji

Sokołów S.A. – jedna z czołowych firm w branży mięsnej w Polsce – ma nową Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji. Na to stanowisko została awansowana Aleksandra Chalimoniuk – dotychczas pełniąca funkcję Managera ds. PR i Komunikacji. Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji to nowe stanowisko w strukturach Sokołów S.A., a jego utworzenie jest naturalną konsekwencją rozwoju i poszerzania działań firmy w tych obszarach. Do zadań Aleksandry Chalimoniuk należy przede wszystkim planowanie i rozwijanie strategii […]

Bezglutenowe Salami dojrzewające od firmy Gzella

Salami od lat cieszy się uznaniem wymagających smakoszy wędlin. Kiełbasa, której historia sięga czasów starożytnego Rzymu, łączy bowiem w sobie wyjątkowy smak i wartości odżywcze, będące źródłem niezbędnej energii. Właśnie taki produkt – dodatkowo bezglutenowy, bez dodatku: fosforanów i glutaminianu sodu – pod nazwą Salami dojrzewające – wprowadziła do swojej bogatej oferty firma Gzella. Skład to podstawa Tym, co wyróżnia Salami mini dojrzewające, jest wysoka zawartość mięsa – 100g kiełbasy uzyskano ze 125g drobno zmielonego […]

Konspol wprowadza na rynek Żarłaki – nową linię produktów dla dzieci

Firma Konspol wprowadza na rynek nową linię produktów dla dzieci pod marką Żarłaki. W portfolio produktów znajdą się 3 pozycje asortymentowe: parówki z kurczaka, kabanosy z kurczaka i polędwica z kurczaka. Oferta Konspolu to odpowiedź na potrzeby konsumentów, coraz częściej poszukujących produktów wędliniarskich bez sztucznych dodatków i wypełniaczy, które będą nie tylko smaczne, ale przy tym zdrowe i pożywne. Dla nich Żarłaki będą właśnie takim naturalnym wyborem, zapewniającym balans pomiędzy smakiem a jakością. Żarłaki zostały bowiem […]

Wędliny długodojrzewające Balcerzak i Spółka w kampanii reklamowej

Rozpoczęła się wiosenna odsłona kampanii reklamowej marki Balcerzak i Spółka. W roli głównej wędliny długodojrzewające i podsuszane. Za zakup mediów oraz przebieg kampanii produktowej odpowiada dom mediowy UM (Universal McCann). Kampania reklamowa realizowana dla firmy Balcerzak i Spółka wystartowała 1 marca. Wiosenne działania promocyjne mają na celu zaprezentowanie konsumentom walorów marki oraz jej produktów. Reklama TV Aktywności bazują na 15-sekundowych spotach emitowanych w stacjach ogólnopolskich (TVP, TVN) oraz tematycznych, a także w VOD Ipla. Kampania […]