Wielka moc niewielkich nasion – olej rzepakowy marki Rapso

Olej rzepakowy Rapso

Niekiedy ogromny wkład w powstawanie potraw ma to, czego nie widać na pierwszy rzut oka. Niewielkie składniki stają się spoiwem, które tworzy idealnie dobraną kompozycję smaków. Tak właśnie działa 100% olej rzepakowy marki Rapso. Choć nie widać go w gotowych daniach, odgrywa ważną rolę podczas przygotowywania posiłków. Wydobywa naturalny smak potraw i dostarcza niezbędnych substancji odżywczych mających pozytywny wpływ na nasze zdrowie.

Jednym ze składników jest jakość

Wyjątkowy charakter oleju Rapso opiera się na starannej selekcji nasion rzepaku pochodzącego z upraw wolnych od GMO. Poddawane są one następnie delikatnemu tłoczeniu bez jakiegokolwiek dodatku środków chemicznych. Dzięki temu, że proces ten przebiega w sposób naturalny bez ekstrakcji, uzyskuje się wysoką temperaturę dymienia, co sprawia, że tak powstały olej może być bezpiecznie używany zarówno podczas przygotowywania potraw na zimno, jak i na gorąco.

Co więcej, cały proces produkcji oleju Rapso, od zebrania nasion aż po rozlanie, transport i opakowania, ma na celu zachowanie w nim wysokiej zawartości składników odżywczych, które sprawiają, że przygotowywane posiłki są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Tak wysoką jakość produktu osiąga się dzięki dbałości o każdy szczegół. Nie bez znaczenia jest nawet kolor szkła, z którego są wykonane butelki oleju Rapso. Przechowując olej w pojemnikach o ciemnym odcieniu, minimalizuje się szkodliwe działanie promieni słonecznych oraz ryzyko jełczenia, dzięki czemu  zawartość dłużej zachowuje swoje walory.

RAPSOdia zalet

Olej rzepakowy marki Rapso to produkt, który na stałe może zagościć w codziennym menu. Stanowi bogate źródło kwasów omega – 3 i omega – 6, zmniejszających ryzyko chorób układu sercowo – naczyniowego, zapobiega tworzeniu się zakrzepów, wspomaga gojenie się ran, a także  prawidłową pracę nerek i wątroby. Co więcej, zawarte w oleju niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe ułatwiają wchłanianie się witamin  A, D, E i K, co sprawia, że stanowi on cenny składnik zbilansowanej diety. Jego prozdrowotne korzyści są ważne na każdym etapie rozwoju organizmu, dlatego warto skorzystać z jego właściwości.

Bez względu na czynniki, takie jak płeć, wiek czy tryb życia, każdy znajdzie dla niego w swojej kuchni odpowiednie zastosowanie. 100% olej rzepakowy marki Rapso to produkt bezzapachowy, a dzięki swojemu subtelnemu smakowi, który nie zdominuje potrawy, może być używany zarówno do dań gotowanych, smażonych, pieczonych, jak i sałatek, sosów, czy też dressingów.

Olej marki Rapso:

  • Pojemność: 0,75 ml
  • Cena: ok. 13,99 zł

VOG Polska

 

Dodaj komentarz

Twój email nie będzie widoczny w treści komentarza.
Wszystkie pola oznaczone * są wymagane.

Więcej w Olej, Olej roślinny, Olej rzepakowy, Oleje roślinne, Rapso
Olandia oleje
Polskie oleje Olandia – czyli jak powstaje silna, polska marka?

Czy wysokiej jakości produkt wystarczy, aby sam się sprzedał? Czy jakość obroni się sama? Choć chcielibyśmy, aby tak było, rzeczywistość...

Zamknij