Cydr Dzik w sprzedaży także w butelkach

Dziki CydrStale zyskujący na popularności i jak dotąd rozlewany w najmodniejszych warszawskich lokalach cydr Dzik, jest już do nabycia także w butelkach.

Butelkowy Dzik będzie sprzedawany we wszystkich lokalach, gdzie dotychczas był jedynie rozlewany prosto z beczki, tak aby zagwarantować klientom różnorodną formę podania, wedle uznania. Cydr w butelkach o pojemności 0,33 l kierowany jest do kanału HoReCa, jednak będzie również do kupienia w wybranych sklepach z ekologiczną żywnością oraz niektórych sklepach alkoholowych, gdzie można nabyć alkohole niszowe z wyższej półki.

Dzik – Polski Cydr (4,5% alk) produkowany jest wyłącznie z polskich jabłek. Cały proces produkcji od przyjęcia jabłka, przez tłoczenie, fermentację, leżakowanie, rozlew jest pod stałą kontrolą jakościową, co oczywiście wpływa na wyjątkowość samego Dzika. Dzik charakteryzuje się świeżym, lekko słodkawym, a zarazem bardzo orzeźwiającym smakiem. Jest idealny na każdą okazję i każdą porę roku.

Dzik Polski Cydr

Dodaj komentarz

Twój email nie będzie widoczny w treści komentarza.
Wszystkie pola oznaczone * są wymagane.

Więcej w Alkohol, Cydr, Dzik Polski Cydr, Dziki Cydr, Jabłka, Polski cydr, Producent alkoholi, Producent cydru
Browary Regionalne Jakubiak
Browar Biskupiec dołączył do Grupy Browary Regionalne Jakubiak

Grupa Browary Regionalne Jakubiak sfinalizowały zakup Browaru Biskupiec. Jest to już piąty browar tej grupy kapitałowej obok Browarów: Ciechan, Lwówek,...

Zamknij