Wędzonki bez glutaminianu sodu z linii premium „Kurpiowskie specjały” od ZM Pekpol

Tradycyjna linia wędzonek  premium Kurpiowskie specjały ZM PekpolZakłady Mięsne Pekpol przygotowały nową linię premium „Kurpiowskie specjały”, która właśnie debiutuje na sklepowych półkach.

To linia wędzonych produktów, które nie zawierają glutaminianu sodu, fosforanów dodanych oraz żadnych sztucznych  przeciwutleniaczy. Już teraz miłośnicy wędzonek mogą wybierać wśród czterech smakowitych specjałów: szynki, schabu, łopatki i boczku.

Wędzonki z nowej linii premium powstały z najwyższej jakości mięsa wieprzowego z dodatkiem wyłącznie soli peklującej i bez żadnych dodatkowych „E”. Wyroby charakteryzują się wyjątkową kruchością i soczystością, a ich walory smakowe sprostają wymaganiom nawet tych najbardziej wybrednych kulinarnie.

Dzisiejszy klient to konsument wyedukowany, świadomy i poszukujący zdrowych wyrobów. W odpowiedzi na takie zapotrzebowanie stworzyliśmy zupełnie nową linię produktów – linię pod marką „Kurpiowskie Specjały” – wyroby w swoim składzie oprócz soli peklującej nie zawierają żadnych „E”.

– wyjaśnia Urszula Nowak, główny technolog z Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka.

„Kurpiowskie specjały” będą stanowić znakomity składnik codziennych posiłków, jak również urozmaicenie  biesiadnego stołu.

Ceny: 24 – 35 zł
Waga: ok. 1-1,5 kg

ZM Pekpol

Dodaj komentarz

Twój email nie będzie widoczny w treści komentarza.
Wszystkie pola oznaczone * są wymagane.

Więcej w Branża wędliniarska, Kurpiowskie specjały, Mięso, Pekpol, Producent wędlin, Swojskie wędliny, Urszula Nowak, Wędliny, Wędzonki
Henryk Kania Bez E
Nowa linia wędlin ‘Bez E’ od Henryka Kani

Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. poszerzyły swoje portfolio o zupełnie nową linię wędlin i kiełbas - bez konserwantów. Są to...

Zamknij