Słodycze

Kultowe Michałki od ZPC Bałtyk wracają do sklepów

Zakłady Przemysłu Cukierniczego „Bałtyk” powracają do produkcji kultowych cukierków „Michałki Bałtyk”. Będą wytwarzane według tej samej co przed laty, receptury. Już wkrótce będziemy mogli kupić je w sklepach. „Michałki Bałtyk” to połączenie czekolady, orzechów arachidowych i kakaowo-mlecznego nadzienia. Na zewnątrz cukierek oblany jest czekoladą,  wytwarzaną w „Bałtyku” według własnego przepisu. Nadzienie charakteryzuje się dużą zawartością kakao i orzechów arachidowych. Nie ma w nim aromatów, barwników i konserwantów oraz tłuszczów utwardzonych. Powstaje według tej samej, co […]

Czekoladki z Klasą Toffino od Colian

Colian zaskakuje kolejną nowością stanowiącą efekt współpracy marek Goplana i Solidarność. Firma rozszerza kolekcję Czekoladek z Klasą o Czekoladki z Klasą Toffino, które idealnie sprawdzą się jako pomysły na słodkie upominki. Firma Colian przygotowała kolejną niespodziankę dla fanów Goplany i Solidarności. Jej najnowsza propozycja, Czekoladki z Klasą Toffino to gratka dla miłośników smaku toffi i mlecznej czekolady. Nowość stanowi wyjątkowe zestawienie pysznej aksamitnej czekolady Goplana i nadzienia toffi od Solidarności. Czekoladki z Klasą Toffino wyróżniają […]

Delecta prezentuje Zbożowe ciasteczka

Delecta wprowadza do oferty chrupiące Zbożowe ciasteczka z unikalną kompozycją 5 zbóż: pradawnego amarantusa, orkiszu, owsa, żyta i pszenicy. Zbożowe ciasteczka to pierwsze tego rodzaju ciasteczka do domowego wypieku, dostępne na polskim rynku. Szlachetne składniki i mnóstwo możliwości połączeń z ulubionymi dodatkami  stanowią o wysokim potencjale sprzedażowym nowego produktu. Delecta zaprasza do inspirującej zabawy w pieczenie i odkrywanie smaków. Przygotowanie Ciasteczek zbożowych jest bardzo proste, wystarczy dodać podstawowe składniki. Za każdym razem można urozmaicić ich smak wybranymi […]

Eksperci przewidują, że rok 2016 będzie trudny dla producentów słodyczy

Rok 2016 przyniesie rosnącą konkurencję na rodzimym rynku słodyczy i tym samym – konieczność poszukiwania nowych kierunków zbytu. Producenci zmierzą się również z drożejącymi cenami surowców, presją marżową ze strony sieci handlowych oraz napływem tanich słodyczy z Ukrainy. Mimo że aż 91 proc. Polaków przyznaje się do kupowania słodyczy, z czego ponad 30 proc. nabywa je kilka razy w tygodniu, Polska nadal pozostaje w tyle za krajami europejskimi jeżeli chodzi o spożycie wyrobów cukierniczych. Choć w […]

Nestlé chce produkować 100000 ton opakowań mniej do 2017 roku

Firma Nestlé w swoim szwajcarskim laboratorium przeprowadziła niedawno wyjątkowe badania. Wzięła pod lupę 700 tabliczek czekolady, poddając je rozmaitym testom mierzącym wpływ wilgoci, tlenu i światła na produkt. Badanie pozwoli dobrać optymalne opakowania i daty ważności produktów. Do 2017 roku Nestlé chce zmniejszyć ilość wykorzystywanych opakowań aż o 100 000 ton! Jak bardzo czekolada wrażliwa jest na wilgoć, tlen czy światło, sprawdzali naukowcy z Nestlé Research Center w  Lozannie. Do tej pory nikt na taką […]

Nowe piernikowe precle, serca i gwiazdki w czekoladzie od Lambertz

Marka Lambertz specjalizuje się w piernikowym asortymencie od 300 lat. W jej bogatej ofercie znajdziemy zarówno pierniki nadziewane, lukrowane, jak i klasyczne – oblane jedynie najwyższej jakości czekoladą. Piernikowe precle, serca i gwiazdki w czekoladzie Lambertz w opakowaniu 250 g to prawdziwa klasyka piernikowego gatunku. To mięciutkie i rozkosznie rozpływające się w ustach przysmaki, doskonale wypieczone i idealnie pulchne. Pięknie się prezentują, a ich cynamonowe, anyżowe, goździkowe oraz imbirowe zapachy rozkosznie nęcą zmysły już od uchylenia opakowania. Piernikowe […]

Wyborne ciasteczka Exquisit od Lambertz

Wyborne ciasteczka Exquisit marki Lambertz – wspaniały wybór 10 rodzajów ciasteczek w jednym eleganckim opakowaniu! Niemiecka marka Lambertz to jedna z najstarszych marek cukierniczych na świecie. Receptury i metody wypieku, przekazywane od 300 lat z pokolenia na pokolenie, zachwycają już kolejne generacje miłośników wyrobów cukierniczych. Ciasteczka czekoladowe Lambertz – pierwsze ciasteczka z polewą czekoladową w historii Niemiec – po dziś dzień rozpieszczają podniebienia najbardziej wymagających koneserów słodkości. Exquisit marki Lambertz to wyśmienita, elegancka  mieszanka wyselekcjonowanych ciasteczek najwyższej jakości, która przypadnie […]

Rynek słodyczy w 2015 roku – podsumowanie okiem eksperta

Sytuacja na polskim rynku słodyczy jest stabilna. Po okresie letnich upałów, które były dla niego stosunkowo niekorzystnym czasem, w listopadzie nastąpiły tradycyjne wzrosty sprzedaży. Jakie zmiany szykują się w tym sektorze? Planuje i podsumowuje marketing manager Aleksandra Kucała w I.D.C. Polonia S.A. Jakie trendy są widoczne na polskim rynku słodyczy? Istotne znaczenie mają zmiany w świadomości konsumentów. Nie rezygnują oni z jedzenia słodyczy, ale coraz chętniej sięgają po nie w formie przekąski. Powoduje to rosnące […]

Bahlsen wprowadza na rynek Krakuski Petit Beurre Pełnoziarniste

Firma Bahlsen wprowadza na rynek Krakuski Petit Beuree w wersji pełnoziarnistej. To idealna propozycja dla wszystkich prowadzących zdrowy tryb życia. Krakuski Petit Beurre Pełnoziarniste dzięki wysokiej zawartości mąki pszennej razowej (79%) stanowią doskonałe źródło błonnika pokarmowego. Produkt doskonale nadaje się także jako składnik zdrowych przekąsek oraz deserów, a jego impulsowy wariant 50 g jest idealny do schrupania na spacerze czy w pracy. Jakość gwarantowana przez Krakuski to brak dodatku barwników, substancji konserwujących i utwardzonych tłuszczów […]

Nowa odsłona Mieszanki Teatralnej marki Goplana

Kultowa Mieszanka Teatralna Goplana jest dostępna w nowej odsłonie. Cukierki mają zmienione kształty i zyskały odświeżone, bardziej eleganckie, opakowanie. Marka Goplana odświeżyła kultową Mieszankę Teatralną. Znana i ceniona od pięćdziesięciu lat, kompozycja cukierków przeszła metamorfozę. Obecnie propozycja obejmuje najbardziej lubiane przez konsumentów, cukierkowe kreacje: Makbet, Hamlet, Ofelia i Merkucjo, wyróżniające się niepowtarzalnym smakiem. Makbet urzeka arachidowo-kakaowym wnętrzem, Hamlet kryje w sobie głęboki, truflowy smak, Ofelia oczarowuje delikatnością kokosu, a Merkucjo skrywa orzechowo-śmietankowe nadzienie. Kwartet z […]