Kraft Heinz

Adam Imielski nowym prezesem Kraft Heinz Polska

Adam Imielski

Z dniem 1 stycznia 2025 r. Adam Imielski obejmie stanowisko prezesa Kraft Heinz Polska, zastępując na tym stanowisku Martę Pilczuk, która przechodzi na pozycję dyrektor zarządzającej rynkiem Wielkiej Brytanii i Irlandii. Ponad 20 lat doświadczenia w branży FMCG Adam Imielski to doświadczony lider z imponującym, ponad 20-letnim doświadczeniem w branży FMCG. Z Kraft Heinz Polska związany jest od niemal czterech lat, pełniąc rolę dyrektora sprzedaży i członka zarządu. Jego działania przyczyniły się do realizacji kluczowych […]

Nowe biuro Kraft Heinz w Warszawie

Kraft Heinz nowe biuro

Kraft Heinz, czołowy producent żywności w Polsce, przeniósł swoją siedzibę do budynku przy ulicy Żaryna na warszawskim Mokotowie. Nowe biuro jest nie tylko funkcjonalne i dopasowane do stylu pracy firmy, ale także zaprojektowane zgodnie z brandbookiem. Ponadto liczne udogodnienia wspierają kreatywność pracowników i budowę wewnętrznych relacji. Siedziba firmy mieści się w budynku Harmony Office Center C. Nowa siedziba Kraft Heinz w Warszawie Nowe biuro Kraft Heinz rozlokowane jest na 2 piętrach o łącznej powierzchni 1027 […]

Nawet 2 miliardy pomidorów trafi do fabryki Kraft Heinz w Pudliszkach

Zbiory pomidorów

Sierpień to początek zbiorów tegorocznych pomidorów. W Pudliszkach i okolicach około 150 lokalnych gospodarzy przystąpiło do prac na polach. Mimo trudnych warunków pogodowych, będących efektem postępującego kryzysu klimatycznego, tegoroczne zbiory zaowocują około 2 miliardami pomidorów. Następnie zostaną one wykorzystane do produkcji przetworów w fabryce Kraft Heinz. W początkowym okresie zbiorów rolnicy liczyli na większe niż w ubiegłym roku plony, jednak tegoroczne warunki pogodowe nie były dla nich zbyt łaskawe. Przymrozki, intensywne opady deszczu, a także […]

Światowy Dzień Ketchupu – które warianty smakowe najchętniej wybierają Polacy?

Ketchup

5 czerwca świętujemy Światowy Dzień Ketchupu – jednego z najpopularniejszych dodatków do potraw na całym świecie. Według danych udostępnionych przez firmę Kraft Heinz ketchup najbardziej lubimy w wersji łagodnej (60%), a ostrą wersję wybiera 40% z nas. Do jego produkcji fabryka w Pudliszkach każdego miesiąca wykorzystuje nawet 6 milionów kilogramów pomidorów. Popularność ketchupu najlepiej oddają liczby – polska fabryka Kraft Heinz w miejscowości Pudliszki w ciągu jednego miesiąca wykorzystuje koncentrat wyprodukowany z blisko 6 milionów […]