Celiakia

Domowe wypieki wprost ze świata natury – Dr. Oetker

Współcześni konsumenci są coraz bardziej świadomi i wymagający. Poszukują produktów zdrowszych, naturalnych, a jednocześnie smacznych. W odpowiedzi na ich potrzeby Dr. Oetker wprowadza na rynek nową gamę naturalnych dodatków do pieczenia, które ułatwią przygotowywanie domowych wypieków z użyciem najwyższej jakości składników pochodzących z różnych stron świata. Najbardziej ceniona wanilia rośnie na Madagaskarze, Włochy i Brazylia słyną z cytrusów o wyjątkowej soczystości i aromacie, natomiast Cejlon z drzew cynamonowych. Te szlachetne dodatki ZE ŚWIATA NATURY już […]

Produkty Sokołów bez glutenu

Z myślą o osobach z nietolerancją glutenu oraz cierpiących na celiakię, firma Sokołów S.A. wprowadziła linię produktów bezglutenowych. W serii bezglutenowej znaleźć można między innymi Chipsy wołowe i wieprzowe, Beef Jerky, Snacki wędzone i pleśniowe, Kiełbasę polską i Gold Salami delikatesowe. Wyroby te są oznaczone wyraźnym napisem „Produkt bezglutenowy”, a ich lista będzie sukcesywnie powiększana. Według badań, na celiakię choruje ok. 1% populacji. Nietolerancję glutenu może mieć nawet 10% populacji i jest to jedna z […]