Kuchnia wegetariańska wciąż zaskakuje Polaków swoją różnorodnością, zadając kłam jej stereotypowemu postrzeganiu, które – niestety – nadal pokutuje jeszcze w naszym kraju.
Marka Primavika postanowiła zmienić niezdrowe nawyki miłośników iście mięsnych potraw, proponując im Pulpety Wegusie w sosie pieczeniowym – specjalnie dla tych, którzy chcąc prowadzić zdrową kuchnię, mają niekiedy ochotę na posiłek przypominający danie mięsne.
Pulpety od Primaviki, choć duszone w sosie o smaku pieczonej wołowiny, przygotowane zostały z wysokiej jakości teksturatu pszennego oraz naturalnych aromatów drożdżowych, dopuszczonych nawet do produkcji wyrobów ekologicznych.
Dzięki temu otrzymaliśmy oryginalne gotowe danie wegetariańskie, które dołączyło do doskonale znanych Pulpetów Wegusie w sosie pomidorowym (teraz w nowym, odświeżonym opakowaniu!). Pulpeciki aż proszą się o podgrzanie, na ciepło bowiem smakują najlepiej – obowiązkowo z codzienną porcją obiadowych warzyw. Pulpety można spożywać zarówno z ryżem, jak i z makaronem czy ziemniakami. Sos możemy dodatkowo wzbogacić śmietaną – zwykłą lub sojową, nie jest to jednak konieczne – i bez tych dodatkowych kalorii smakują wyśmienicie.
Producent: Primavika
Opakowanie: 420 g
Cena: ok. 8,20 zł
Primavika
2 koment.
a pomidorowe sa najfajniejsze, nie jestem przekonana co do tych nowosci z sosem,ale to nie znaczy,ze nie sprobuje. …
wow, uwielbiałam podstawowa werrsje,ale te w sosie… mniam mniam mniam