Zakłady Mięsne Pekpol

Warzywne jest pożywne – linia warzywnych pasztetów “Dziarskie Jarskie” dla wegetarian od marki Pekpol

Pasztet warzywny z brokułami z linii Dziarskie Jarskie od ZM Pekpol

Marka Pekpol poszerzyła swoją ofertę wprowadzając nową linię pieczonych pasztetów warzywnych „Dziarskie Jarskie”. Powstały one w 100 proc. ze świeżych warzyw i nie zawierają żadnych substancji konserwujących, wzmacniaczy smaku i sztucznych barwników. Linia „Dziarskie Jarskie” to propozycja dla wegetarian i wszystkich, którzy chcą urozmaicić swój codzienny jadłospis o produkty roślinne. W nowej warzywnej linii znalazły się cztery smaki pasztetów: z brokułami, z żurawiną, z selerem oraz z marchwią i soczewicą. Jako firma obserwujemy zmieniające się […]

Rozmowa z Tomaszem Łączyńskim, Prezesem ZM Pekpol

Z Tomaszem Łączyńskim, Prezesem Zarządu firmy Zakłady Mięsne Pekpol rozmawia Mirosław Szul, Redaktor Naczelny Przeglądu Handlowego. Pekpol jest firmą produkującą wędliny i inne wyroby mięsne. Czy może powiedzieć Pan coś więcej o swojej firmie, jakiej skali jest to przedsiębiorstwo i ile osób zatrudnia? Tomasz Łączyński: Zakłady Mięsne “Pekpol Ostrołęka” S.A. to firma z długą historią, ponad czterdziestoletnią. Zakład zlokalizowany jest na terenie Polski północno-wschodniej w samym centrum regionu kulturowego jakim są Kurpie. Dziennie produkujemy ok. […]

ZM Pekpol wprowadza na rynek markę Kurpiowskie Specjały

Smalec Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol

Kurpie to niezależny region z własną kulturą i niepowtarzalną kuchnią. Linia Kurpiowskie Specjały od ZM Pekpol to naturalne, pozbawione sztucznych konserwantów wyroby przyrządzane według tradycyjnych receptur. Kurpiowskie Specjały nie zawierają glutaminianu sodu, fosforanów dodanych, sztucznych barwników i przeciwutleniaczy. Wśród specjałów można znaleźć szynkę, schab, baleron, boczek, kiełbasę, a także smalec wytwarzany na bazie oryginalnych regionalnych receptur. Ponieważ podstawą wędzenia wędlin na Kurpiach był jałowiec, produkty z linii Kurpiowskie Specjały peklowane są w zalewie z jego […]