Zakłady Mięsne Pekpol przygotowały nową linię premium „Kurpiowskie specjały”, która właśnie debiutuje na sklepowych półkach.
To linia wędzonych produktów, które nie zawierają glutaminianu sodu, fosforanów dodanych oraz żadnych sztucznych przeciwutleniaczy. Już teraz miłośnicy wędzonek mogą wybierać wśród czterech smakowitych specjałów: szynki, schabu, łopatki i boczku.
Wędzonki z nowej linii premium powstały z najwyższej jakości mięsa wieprzowego z dodatkiem wyłącznie soli peklującej i bez żadnych dodatkowych „E”. Wyroby charakteryzują się wyjątkową kruchością i soczystością, a ich walory smakowe sprostają wymaganiom nawet tych najbardziej wybrednych kulinarnie.
Dzisiejszy klient to konsument wyedukowany, świadomy i poszukujący zdrowych wyrobów. W odpowiedzi na takie zapotrzebowanie stworzyliśmy zupełnie nową linię produktów – linię pod marką „Kurpiowskie Specjały” – wyroby w swoim składzie oprócz soli peklującej nie zawierają żadnych „E”.
– wyjaśnia Urszula Nowak, główny technolog z Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka.
„Kurpiowskie specjały” będą stanowić znakomity składnik codziennych posiłków, jak również urozmaicenie biesiadnego stołu.
Ceny: 24 – 35 zł
Waga: ok. 1-1,5 kg
ZM Pekpol