Helio prezentuje produkty skierowane do kanału HoReCa

Masa makowa Helio - 3,3 kg

fot. Helio

Firma HELIO, wolumenowy lider polskiego rynku bakalii paczkowanych prezentuje dwa produkty skierowane do kanału HoReCa.  Masa makowa HELIO oraz masa krówkowa kajmak HELIO są teraz dostępne odpowiednio w opakowaniach 3,3 i 3,6kg.

Masa krówkowa HELIO kajmak to idealne rozwiązanie dla profesjonalnych szefów kuchni i cukierników. To produkt łatwy w użyciu i przydatny przy przygotowywaniu wypieków i deserów. Idealnie nadaje się do wszelkich ciast i babek, ale z powodzeniem można nim także zastąpić polewę na serniku lub makowcu. Z dodatkiem masy krówkowej HELIO można  przygotować również słynny angielski deser banoffee, czyli niebiańskie połączenie bananów, kajmaku i bitej śmietany. Masę można wykorzystać także do wypełniania kruchych babeczek lub dekoracji muffinów. Sprawdza się ona także jako nadzienie do gofrów lub jako sos do deserów lodowych. Doskonale smakuje z wanilią i malinami.

Masa krówkowa HELIO powstaje z najwyższej jakości składników, w oparciu o sprawdzoną, domową recepturę. Charakteryzuje się doskonale słodkim smakiem krówki oraz kremową konsystencją. Masa łatwo się rozsmarowuje; można też napełnić nią rękaw cukierniczy i udekorować desery efektownymi wzorami. Masa HELIO jest gotowa do użytku – nie wymaga gotowania. Masa krówkowa HELIO kajmak dostępna jest w  bardzo wydajnej 3,6 kg puszce.

Masa makowa HELIO to  także doskonałe rozwiązanie dla profesjonalistów. Jest to gotowy produkt z bakaliami i miodem do szybkiego przyrządzania makowców, mazurków, tortów makowych, strucli, czy innych deserów. Masa makowa HELIO ma odpowiednio gęstą konsystencję i charakteryzuje się tradycyjnym smakiem oraz naturalnym aromatem. Produkt zapewni dużą oszczędność czasu – nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – stanowi  gotowe nadzienie do ciasta. Dodatkowym atutem produktu, jest to, że wypieki, w których zastosowano masę makową HELIO mogą być zamrażane. Masa makowa z bakaliami HELIO dostępna jest w 3,3 kg puszce.

Masa krówkowa kajmak Helio - 3,6 kg

fot. Helio

Jakość i cena wielokrotnie docenione

Masy makowe HELIO są najczęściej wybieranymi produktami w swojej kategorii na polskim rynku. Wielokrotnie nagradzane były w prestiżowych konkursach konsumenckich i branżowych, w tym m.in. licznymi Złotymi Laurami Konsumenta, medalem Pani Domu, wyróżnieniami w konkursach Perła Rynku FMCG, czy Złoty Paragon. Zaufanie i rekomendacje Klientów zdobyły dzięki zastosowaniu tradycyjnej receptury, bez użycia konserwantów. Wyjątkowość zawdzięczają także połączeniu najwyższej jakości składników, dzięki czemu do masy nie trzeba dodawać już rodzynek, skórki pomarańczowej i miodu.

Również masy krówkowe marki HELIO wielokrotnie wyróżniane były w konkursach branżowych i konsumenckich. Zdobyły m.in. Złoty Laur Konsumenta 2012, nagrodę „Najlepszy produkt 2012” oraz wyróżnienie w prestiżowym konkursie Perły Rynku FMCG.

Ofertę cateringową HELIO uzupełniają najpopularniejsze i najczęściej używane przez profesjonalistów bakalie – śliwki kalifornijskie HELIO, morele suszone HELIO oraz rodzynki irańskie HELIO dostępne są w opakowaniach półtorakilogramowych, natomiast orzechy laskowe HELIO i migdały kalifornijskie HELIO są oferowane w paczkach o wadze 1 kg.

Helio

 

Dodaj komentarz

Twój email nie będzie widoczny w treści komentarza.
Wszystkie pola oznaczone * są wymagane.