Suto zastawione stoły, wspólne, rodzinne ucztowanie i… tony zmarnowanej żywności. Niestety, w taki sposób można podsumować święta od strony konsumpcji. Ale nie musi to tak wyglądać. Sprawmy, by w tym roku były one zrównoważone. Goodvalley proponuje – ograniczmy mięso i wędliny na stołach, ale niech będą to produkty najwyższej jakości. W tym, jak i w wielu innych przypadkach – mniej znaczy lepiej! Tuż przed świętami, ruszamy do sklepów, by kupić produkty do przyrządzenia uroczystych potraw […]
Producent mięsa
Grupa Sokołów, jeden z liderów na polskim rynku wyrobów mięsnych, zapowiada powiększenie o spółki należące do Grupy Mięsnej Gzella – znanego i cenionego producenta wędlin z Borów Tucholskich. Konsolidacja z Grupą Mięsną Gzella, do której ma dojść w ramach umowy warunkowej, umocni pozycję połączonych podmiotów i ich marek na rynku krajowym i międzynarodowym. Grupa Mięsna Gzella działa na rynku od ponad 30 lat. Główny zakład firmy zlokalizowany jest w miejscowości Osie – w ekologicznym i […]
Kolekcja wysokogatunkowych mięs GoldenCan to nowa seria produktowa Zakładów Mięsnych Łuków, którą tworzą szynka, schab, karczek, łopatka i boczek. Każdy produkt to 96% wyselekcjonowanego mięsa w kawałkach, otoczonego aromatyczną galaretką. Produkty przygotowane są bez dodatku glutaminianu, fosforanów, sztucznych barwników. Zakłady Mięsne Łuków, produkujące konserwy już od ponad 40 lat, wzbogaciły swoją ofertę konserw o innowacyjną linię GoldenCan, która prezentuje zupełnie nowe spojrzenie na tę kategorię produktów. To, co wyróżnia te mięsa na rynku to bardzo […]
Z myślą o osobach z nietolerancją glutenu oraz cierpiących na celiakię, firma Sokołów S.A. wprowadziła linię produktów bezglutenowych. W serii bezglutenowej znaleźć można między innymi Chipsy wołowe i wieprzowe, Beef Jerky, Snacki wędzone i pleśniowe, Kiełbasę polską i Gold Salami delikatesowe. Wyroby te są oznaczone wyraźnym napisem „Produkt bezglutenowy”, a ich lista będzie sukcesywnie powiększana. Według badań, na celiakię choruje ok. 1% populacji. Nietolerancję glutenu może mieć nawet 10% populacji i jest to jedna z […]
W trosce o zapewnienie klientom najwyższych standardów obsługi firma Gzella wprowadziła do swoich wybranych Delikatesów Mięsnych piece konwekcyjne. Dzięki temu konsumenci oprócz sprawdzonych Wędlin z Borów Tucholskich mają do wyboru także przepyszne, świeżo przyrządzone dania domowe. Wybór serwowanych produktów uzależniony jest od asortymentu danego sklepu. Jednak w stałej ofercie klienci mogą odnaleźć ciepłe dania, które sprawdzą się doskonale na każdą okazję i pozwolą skomponować menu dla domowników mających rozmaite upodobania kulinarne. Wśród propozycji aromatycznych potraw […]
Sokołów S.A. – jedna z czołowych firm w branży mięsnej w Polsce – ma nową Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji. Na to stanowisko została awansowana Aleksandra Chalimoniuk – dotychczas pełniąca funkcję Managera ds. PR i Komunikacji. Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji to nowe stanowisko w strukturach Sokołów S.A., a jego utworzenie jest naturalną konsekwencją rozwoju i poszerzania działań firmy w tych obszarach. Do zadań Aleksandry Chalimoniuk należy przede wszystkim planowanie i rozwijanie strategii […]
Firma Konspol wprowadza na rynek nową linię produktów dla dzieci pod marką Żarłaki. W portfolio produktów znajdą się 3 pozycje asortymentowe: parówki z kurczaka, kabanosy z kurczaka i polędwica z kurczaka. Oferta Konspolu to odpowiedź na potrzeby konsumentów, coraz częściej poszukujących produktów wędliniarskich bez sztucznych dodatków i wypełniaczy, które będą nie tylko smaczne, ale przy tym zdrowe i pożywne. Dla nich Żarłaki będą właśnie takim naturalnym wyborem, zapewniającym balans pomiędzy smakiem a jakością. Żarłaki zostały bowiem […]
O firmie Indykpol, jej pozycji na rynku drobiarskim, konkurencji i planach na najbliższe lata rozmawiamy z Piotrem Kulikowskim, Prezesem Zarządu firmy Indykpol. Rozmowę przeprowadził Mirosław Szul, Redaktor Naczelny Przeglądu Handlowego. Indykpol jest firmą produkującą mięso i wyroby indycze. Czy może powiedzieć Pan coś więcej o swojej firmie, jak duże jest to przedsiębiorstwo? Ile osób zatrudnia firma oraz jakie posiadacie Państwo moce produkcyjne w swoich zakładach? Piotr Kulikowski: Indykpol należy do ścisłej czołówki polskich producentów drobiu, jest największym […]
Firma Konspol – producent wyrobów w 100% z mięsa kurczaka – przygotowała dla swoich konsumentów konkurs z nagrodami. Akcja promocyjna potrwa dwa tygodnie i będzie wspierana ogólnopolską kampanią reklamową. Jesienią dni są dłuższe, więcej czasu spędzamy w domu, na spotkaniach rodzinnych czy imprezach towarzyskich, w związku z tym częściej przygotowujemy posiłki w domu. Swoim jesiennym konkursem Konspol zachęca konsumentów do kulinarnych eksperymentów w gronie przyjaciół i przesyłania zdjęć potraw z wykorzystaniem produktów marki. Wiemy, że […]
O firmie Madej Wróbel, jej pozycji na rynku wędlin i kiełbas, konkurencji i planach na przyszłość rozmawiamy z Ignacym Kowalskim, Dyrektorem Handlowym w firmie Madej Wróbel oraz Krzysztofem Wadasem, Kierownikiem działu marketingu marki Madej Wróbel. Rozmowę przeprowadził Mirosław Szul, Redaktor Naczelny Przeglądu Handlowego. Madej Wróbel to firma rodzinna o ugruntowanej pozycji na polskim rynku wędlin i kiełbas. Czy może Pan zdradzić naszym Czytelnikom jak powstała firma Madej Wróbel oraz jak ocenia Pan czasy dla firmy od jej powstania w […]