Paluszki rybne od lat cieszą się w Polsce niesłabnącą popularnością. To danie, które przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, a jednocześnie jest smaczne i szybkie w przygotowaniu. Chrupiąca panierka i delikatny filet rybny sprawiają, że są idealnym wyborem na każdą okazję – od codziennego obiadu po spotkanie z przyjaciółmi. Wśród licznych producentów paluszków rybnych, markę FRoSTA wyróżniają jakość i różnorodność oferty. Firma proponuje szeroką gamę paluszków z filetem rybnym, które, poza wyjątkowym smakiem, posiadają również certyfikat MSC. […]
FRoSTA
Kuchnia meksykańska nazywana jest jedną z najlepszych na świecie. Gastroturyści często swoje światowe podróże zaczynają właśnie od południowoamerykańskiego kraju… I trudno im się dziwić, bo w 2010 roku kuchnia ta została nawet wpisana na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO! Poniżej znajdziecie kilka sposobów na Meksyk we własnym domowym zaciszu. Proste składniki, bogata forma Kuchnia meksykańska opiera się na kilku podstawowych produktach: kukurydzy, roślinach strączkowych czy chilli, z charakterystyczną kolendrą, awokado i limonką. Co ciekawe, w Meksyku […]
1999 rok niewątpliwie był przełomowy i to nie tylko dlatego, że dzielił dwa wieki i dwa tysiąclecia. Właśnie wtedy w Polsce działać zaczął obecny lider mrożonych produktów rybnych. Historia działalności marki FRoSTA pokazuje, jak wiele można zmienić w ciągu dwóch dekad. Na polskim rynku marka FRoSTA obecna jest od 1999 roku i od samego początku jest jednym z liderów w zakresie wprowadzania innowacyjnych rozwiązań proekologicznych i z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu. Z okazji 20. urodzin […]
Czy jest lepszy sposób na wyrażenie miłości, niż pyszne jedzenie? W myśl tej niezawodnej zasady, FRoSTA serwuje wyjątkowe nowości – warzywne serduszka, czyli Marchewkowe i Groszkowe Love. Serduszka FRoSTY to propozycja nie tylko dla wegetarian i wegan, ale także dla wszystkich poszukiwaczy warzywnych inspiracji. Zasmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym, a ich przygotowanie jest banalnie proste – wystarczy chwila w piekarniku lub na patelni. Serwowane w praktycznej formie serduszek pozwalają na wygodne porcjowanie i ułatwiają […]
Paluszki rybne to dopiero początek. W złocistej panierce FRoSTY znajdziemy nie tylko soczystego mintaja, lecz również apetyczne warzywa, kremowy ser oraz soczysty filet z kurczaka. Fani najbardziej tradycyjnej – rybnej wersji paluszków – mają do wyboru trzy warianty. Paluszki meksykańskie z pikantnymi przyprawami i chipsami tortilla, Paluszki wielozbożowe – z mąką z pszenicy, ryżu, żyta, owsa i jęczmienia oraz klasyczną wersję – Złote paluszki rybne w chrupiącej panierce. Ich sekretem jest prawdziwa ryba – wszystkie […]
Paluszki rybne FRoSTY powstają z filetów z mintaja pochodzącego wyłącznie z certyfikowanych łowisk. Ryba jest filetowana i zamrażana tuż po złowieniu, jeszcze na pokładzie statku. Następnie trafia ona do fabryki FRoSTY, gdzie zamrożone filety są cięte na kształt paluszków, a następnie panierowane, podsmażane i zamrażane w ciągu zaledwie kilku minut. Do wyboru, poza klasycznymi Złotymi paluszkami rybnymi, są również Paluszki meksykańskie, w panierce z pikantnymi przyprawami i chipsami tortilla oraz Paluszki rybne 5 zbóż – z […]
W czerwcu br. w sprzedaży pojawiła się limitowana oferta Filetów rybnych marki FRoSTA. Przy zakupie Filetów z dorsza, Filetów z mintaja i Filetów z morszczuka konsumenci otrzymają gratis dwa arkusze papieru do gotowania, smażenia i pieczenia bez tłuszczu. Promocja, realizowana w tradycyjnym i nowoczesnym kanale dystrybucji, potrwa do wyczerpania zapasów. Do opakowań Filetów rybnych FRoSTY: Filetów z dorsza, Filetów z mintaja i Filetów z morszczuka, dołączono wielofunkcyjny papier SAGA. Umożliwia on beztłuszczowe pieczenie, smażenie, a […]
Sery panierowane stanowią specjalność kuchni czeskiej i słowackiej. Teraz, dzięki FRoŚCIE i linii CheeSerów, te przysmaki mogą na stałe gościć na polskich stołach. Największą trudność w przyrządzeniu serów panierowanych stanowi… panierowanie. Niewłaściwie przygotowana panierka zepsuje efekt wizualny i walory smakowe. Powinna być szczelna, a ser nie powinien spod niej wypływać ani rozlewać się po bokach. Z pomocą dla miłośników serów panierowanych przychodzi FRoSTA, oferująca CheeSery z edamerem oraz CheeSery z mozarellą. Porcje serowe od FRoSTY […]
Złota, chrupiąca panierka, smakowite dodatki, w środku soczysta ryba, a wszystko oparte wyłącznie na naturalnych recepturach. Takie są Przysmaki rybne oferowane przez markę FRoSTA. Amatorom produktów rybnych FRoSTA oferuje wyjątkowe kompozycje soczystych filetów zapieczonych w panierce w towarzystwie aromatycznych sosów: Przysmak rybny ze szpinakiem oraz Przysmak rybny z serem i ziołami. Linia Przysmaków rybnych w panierce to propozycja dla tych, którzy w kuchni cenią jakość, smak, a jednocześnie naturalność, łatwość i szybkość przygotowania posiłków. Przysmak […]
FRoSTA zaprasza konsumentów w kulinarną podróż do Meksyku. Przygodę warto rozpocząć od Mexican Chicken, dania oddającego charakter i specyfikę meksykańskiej kuchni. Kuchnia meksykańska to różnorodność smaków i barw. Jej podstawą są warzywa (wiele różnych gatunków fasoli i papryk), mięsa, pikantne sosy oraz wyraziste przyprawy. Głównym składnikiem, który nadaje specyficzny smak meksykańskim potrawom, jest papryczka chili, występująca również w daniu Mexican Chicken marki FRoSTA. Mexican Chicken to kompozycja przygotowana według oryginalnej receptury. Stanowi połączenie soczystego mięsa […]