Paluszki rybne FRoSTY – jakość bez tajemnic

Paluszki rybne FRoSTAPaluszki rybne FRoSTY powstają z filetów z mintaja pochodzącego wyłącznie z certyfikowanych łowisk. Ryba jest filetowana i zamrażana tuż po złowieniu, jeszcze na pokładzie statku. Następnie trafia ona do fabryki FRoSTY, gdzie zamrożone filety są cięte na kształt paluszków, a następnie panierowane, podsmażane i zamrażane w ciągu zaledwie kilku minut.

Do wyboru, poza klasycznymi Złotymi paluszkami rybnymi, są również  Paluszki meksykańskie, w panierce z pikantnymi przyprawami i chipsami tortilla oraz Paluszki rybne 5 zbóż – z mąką z pszenicy, jęczmienia, ryżu, owsa i żyta. Ich sekret to smak prawdziwej ryby – pod chrupiącą panierką kryje się soczysty filet rybny, a nie mielone mięso ryby.

Raz zamrożone ryby nie są już rozmrażane. Nasza technologia produkcji pozwala na ich obróbkę i pakowanie w tak krótkim czasie,  że ryba nie rozmraża się podczas procesu produkcji, lecz dopiero kiedy trafia na stół konsumenta.

– mówi Aleksandra Wysocka, Marketing Manager FRoSTY.

Opakowania Paluszków rybnych FRoSTY zostały oznaczone niebieskim certyfikatem MSC, co oznacza, że są łowione z poszanowaniem ekosystemu morskiego. Dzięki aplikacji Foodtracker możemy również w każdym momencie sprawdzić skąd pochodzi ryba, wykorzystana w produkcie FRoSTY. Wystarczy wejść na www.frostafoodtracker.pl, wpisać kod z opakowania lub znaleźć interesujący nas produkt bezpośrednio na stronie.

Paluszki rybne FRoSTY to smaczne i niezawodne danie dla całej rodziny. Przyrządzone w kilka chwil w piekarniku lub na patelni sprawdzą się jako codzienny obiad. Znajdziemy je w sklepowych zamrażarkach w cenach odpowiednio: Złote paluszki rybne 300 g oraz Paluszki meksykańskie 250 g/ 8,39 zł, Złote paluszki rybne w opakowaniu rodzinnym 450 g oraz Paluszki rybne 5 zbóż 330 g/ 10,99 zł.

FRoSTA

Dodaj komentarz

Twój email nie będzie widoczny w treści komentarza.
Wszystkie pola oznaczone * są wymagane.

Więcej w Aleksandra Wysocka, Dania rybne, Frosta, Mrożonki, Owoce morza, Paluszki rybne, Producent mrożonek
„Kulinarne JAWOlucje” – konkurs kulinarny firmy Jawo

Na początku września br. wystartował konkurs kulinarny - „Kulinarne JAWOlucje” - przygotowany przez częstochowską firmę Jawo - znanego producenta tradycyjnych dań mrożonych m.in. ręcznie...

Zamknij