Schab wędzony parzony z linii Natura firmy Nove – czyste mięso, żadnej chemii

Nove wędliny

fot. Zakłady Mięsne Nove

Nowa linia wyrobów mięsnych Natura firmy Nove, w tym Schab, to produkty stworzone przy użyciu naturalnych ekstraktów i wyciągów, wyselekcjonowanych żywych kultur bakterii i aceroli. Produkowane są bez dodatku środków chemicznych: barwników, fosforanów, sztucznych konserwantów i przeciwutleniaczy.

Wyniki badań inspekcji nadzorujących rynek żywności mówią same za siebie – jakość sprzedawanych artykułów mięsnych z roku na rok się pogarsza, co powoduje spadek zaufania konsumentów. Liczne „afery mięsne” podważające jakość oferowanych wyrobów, brak przejrzystej informacji o składnikach i wartościach odżywczych, a także zawartość konserwantów skutecznie zniechęcają kupującychCzy wśród wielu dostępnych na rynku wyrobów mięsnych znajdziemy takie, które bez obaw można włożyć do koszyka? Odpowiedzią są produkty z linii Natura, oparte wyłącznie o składniki występujące w naturze: wyciągi z naturalnych przypraw i ziół, dym ze szlachetnych gatunków drzew oraz surowiec najwyższej jakości.

Jak natura zastąpiła E?

Schab wędzony parzony Nove

fot. Zakłady Mięsne Nove

Mięso jest znakomitym źródłem pełnowartościowego i łatwo przyswajalnego białka. Zawiera też makro- i  mikroelementy niezbędne w procesach metabolicznych, witaminy oraz żelazo. Nie należy go zatem z diety eliminować, jednak uważnie czytać skład wybieranego produktu. Obecność niezadeklarowanych surowców, zawyżona zawartość wody i tłuszczów, zaniżona zawartość białka oraz wszelkiego rodzaju sztuczne dodatki do żywności znajdujące się na tzw. liście E, które powodują przedłużenie przydatności do spożycia – tego powinniśmy się wystrzegać. Kupując Schab wędzony parzony z linii Natura od firmy Nove możemy mieć pewność bezpieczeństwa i wysokiej jakości. Jego wyjątkowy smak jest efektem stosowania doskonałego mięsa wieprzowego oraz sprawdzonych receptur. Do produkcji, która odbywa się bez użycia sztucznych dodatków do żywności, wykorzystuje się: susze warzywne i ich soki, wyselekcjonowane z naturalnego środowiska kultury bakterii oraz suszone soki i ekstrakty owocowe. Tak uzyskany schab, dzięki zastosowaniu naturalnych składników i specjalnej, łagodnej technologii  jest bardziej wrażliwy, wymaga zatem bardzo dobrego opakowania, wyjątkowej higieny i w większości przypadków przedłużonej obróbki termicznej. Produkt podlega procesowi pasteryzacji, a temperatura podczas obróbki termicznej jest podniesiona, zapewniając tym samym satysfakcjonujący termin przydatności.

Bezpieczeństwo,  doskonała jakość, certyfikaty

Mięso to produkt, który szczególnie powinien podlegać dokładnej kontroli. W firmie Nove wszystkie fazy procesu produkcji są zorganizowane w sposób gwarantujący konsumentowi zdrową żywność najwyższej jakości. Surowiec do produkcji mięsa  pochodzi z najlepszych zakładów, posiadających certyfikaty na zgodność z systemami uznanymi przed GFSI. Bezpieczeństwo wyrobów gwarantuje nadzór Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej. Dzięki nowoczesnej i efektywnej technologii produkcji opartej na ścisłej kontroli i wysokiej higienie, gwarantowanym przez prowadzony w zakładzie system kontroli  HACCP, Zakłady Mięsne Nove uzyskały uprawnienia eksportowe na rynki krajów UE. Ponadto posiadają certyfikaty BRC i IFS oraz zatwierdzone audyty wielkich międzynarodowych sieci.  Co więcej, Zakłady mięsne Nove i linia Natura otrzymały licencję na używanie międzynarodowego symbolu przekreślonego kłosa przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Gluten – mieszanina białek, gluteniny i gliadyny, występuje w pszenicy, życie, jęczmieniu i owsie, jednak jest surowcem chętnie dodawanym w trakcie produkcji do wielu produktów i potraw.  Przykładem mogą być przetwory mięsne. Produkty z linii Natura, co ważne dla osób będących na diecie bezglutenowej, nie zawierają glutenu.

Schab Nove Natura

Opakowanie: 350 g; dostępny także luzem
Cena: ok. 35 zł/kg

 

***
Zakłady Mięsne Nove Sp. z o.o.
 są częścią grupy Tican z siedzibą w Danii. Nove to średniej wielkości firma FMCG usytuowana na obrzeżach miasta Nowe (około 100 km na południe od Gdańska). Surowiec do produkcji mięsa  pochodzi z najlepszych zakładów, posiadających certyfikaty na zgodność z systemami uznanymi przed GFSI. Bezpieczeństwo i wysoką jakość wyrobów gwarantuje Nadzór Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej. Dzięki nowoczesnej i efektywnej technologii produkcji opartej na ścisłej kontroli jakości i wysokiej higienie, gwarantowanym przez prowadzony w zakładzie system kontroli HACCP, Zakłady Mięsne Nove uzyskały uprawnienia eksportowe na rynki krajów UE oraz posiadają certyfikaty BRC i IFS oraz zatwierdzone audyty wielkich międzynarodowych sieci. Zakłady mięsne Nove i linia Natura otrzymały licencję na używanie międzynarodowego symbolu przekreślonego kłosa, określającego bezglutenową żywność. W skład linii Natura wchodzą szynka zrazowa, kiełbasa długa, kiełbasa krótka, kiełbasa krakowska, parówki, schab, szynka zrazowa z tłuszczem. Produkty są paczkowane i dostępne na stoiskach samoobsługowych w Auchan, w Tesco, Makro, Almie.

Zakłady Mięsne Nove

Dodaj komentarz

Twój email nie będzie widoczny w treści komentarza.
Wszystkie pola oznaczone * są wymagane.

Więcej w Mięso, Nove, Producent wędlin, Wędliny, Zakłady Mięsne Nove
Wędliny premium marki Gobarto

Producent marki Gobarto wprowadził do swojej oferty nowe wędliny. Pachnie świeżością, jest swojsko i pysznie. Nowości produktowe Gobarto zawierają Szynkę...

Zamknij