Puree owocowe marki Ponthier od Farutexu

Puree owocowe - Ponthier

fot. Farutex

Owocowe puree francuskiej marki Ponthier to nowość w ofercie firmy Farutex.

Puree Ponthier, czyli owocowa „pulpa”, robione jest z dojrzałych, dokładnie miażdżonych owoców z dodatkiem cukru (około 10%).

Puree stosowane jest jako substytut świeżych owoców. Jest ono praktyczne w użyciu, pozwala zaoszczędzić czas, zapewnia bezpieczeństwo żywności, kontrolę kosztów i taką samą jakość przez cały rok.

Puree Ponthier to „owoce gotowe do użytku”, mogące stanowić składnik różnych dań, na przykład: drinków, soków owocowych, napojów typu smoothies, deserów (musów owocowych, galaretek, czekolad (nadzienie) i słodyczy (galaretki owocowe, pianki marshmallows), lodów i sorbetów.

W ofercie Farutexu znajduje się 6 smaków: biała brzoskwinia, granat, mango, marakuja, czarna porzeczka oraz mix czerwonych owoców. Puree sprzedawane jest w opakowaniach gastronomicznych o wadze 1 kg z dozownikiem pozwalającym na wygodne odmierzanie produktu.

Farutex

Dodaj komentarz

Twój email nie będzie widoczny w treści komentarza.
Wszystkie pola oznaczone * są wymagane.

Więcej w Farutex, Ponthier, Puree
Erlenbacher
Erlenbacher wchodzi na polski rynek

Od jakiegoś czasu w Polsce dostępne są produkty firmy Erlenbacher Backwaren - producenta mrożonych wyrobów ciastkarskich, kierowanych do branży HoReCa....

Zamknij