Pamiątka z podróży, okolicznościowy upominek, biznesowy gift… Polskie Frykasy to nowa propozycja nadania rozmaitym okazjom słodkiej i eleganckiej jednocześnie oprawy, z lekką nutką folkloru.
Więcej niż poczęstunek
Zatopione w czekoladzie owoce agrestu, żurawiny, wiśni czy aronii, jabłka z dodatkiem cynamonu, a może tradycyjne miody i konfitury. Polskie sady i pasieki od zawsze stanowią niespożyte źródło kulinarnych inspiracji. I choć niektóre wyroby są prawdziwą domeną naszego regionu, ich potencjał jest niejednokrotnie marnowany. A przecież produkty spożywcze nie ograniczają się dziś wyłącznie do funkcji prostych dóbr konsumpcyjnych. Obdarowujemy nimi najbliższych, częstujemy gości i partnerów biznesowych, przywozimy z wycieczek jako element typowy dla kraju, z którego wracamy. W niektórych miejscach urastają one nawet do rangi symbolu i wizytówki lokalnej społeczności.
Stworzenie gamy smakołyków nawiązujących do polskich tradycji jest więc doskonałą okazją do chwalenia się tym, co dobre i nasze. Hiszpanie mają swój turron, regiony alpejskie kojarzymy z czekoladami mlecznymi. Nowa marka ekskluzywnych łakoci Polskie Frykasy ma natomiast oddawać bogactwo drzemiące w sprawdzonych recepturach, wydobywających walory rodzimych owoców i nie tylko.
Umieszczenie ciekawych kompozycji smakowych w eleganckich i poręcznych opakowaniach sprawia przy tym, że słodycze znakomicie sprawdzają się jako gustowny upominek na każdą okazję. Atrakcyjny poczęstunek trafia bowiem w najróżniejsze gusta, a współczesny, zabiegany człowiek nie zawsze ma czas na szukanie adekwatnego do okoliczności prezentu. Dzięki akcentom folklorystycznym frykasy eksponują ponadto swoje pochodzenie, stanowiąc idealną pamiątkę z Polski, kraju pełnym urokliwych miejsc, obrazów i smaków.
Polskie Frykasy