Migdały znane są i cenione od wieków nie tylko za swoje właściwości kosmetyczne i pielęgnacyjne, ale przede wszystkim za wieloraką możliwość zastosowania w kuchni. W polskich kulinariach występują głównie jako składnik mieszanek bakaliowych, stosowanych do wzbogacania ciast i deserów. Firma Primavika, przełamuje migdałowe stereotypy i proponuje migdały w zupełnie zaskakującej i bardzo apetycznej formie Masła migdałowego!
Masło migdałowe Primavika
Masło migdałowe Primaviki to aromatyczna pasta z prażonych migdałów, której zdrowotne i smakowe walory są nie do przecenienia. Jest prawdziwą bombą witaminową, przyrządzone w 99,99% z migdałów, dostarcza duże ilości witaminy E, wzmacniającej naczynia krwionośne i chroniącej przed miażdżycą, witaminę B2, odgrywającą istotną rolę w procesach metabolicznych człowieka oraz kwas foliowy, wpływający m.in. na pracę systemu nerwowego. Masło migdałowe Primavika to także produkt niezwykle bogaty w najwyższej jakości tłuszcze nienasycone, bardzo zdrowe i nieocenione dla ludzkiego organizmu. Warto dodać, że w Maśle Migdałowym Primaviki nie ma dodatkowych cukrów poza tymi, które występują naturalnie w jego składzie – jest czyste od chemii i w 100% naturalne.
Niezwykły smak masła powoduje, że można używać go zarówno do słodkich, jak i słonych potraw: kanapek, ciastek, ale też orientalnych potraw na zimno i ciepło. 160-gramowy słoiczek z nowoczesną etykietką ułatwia przechowywanie i z pewnością wyróżnia produkt na półce.
Opakowanie: 185 g
Cena: ok. 13 zł
Primavika