Na początku była gorczyca – tak mogłaby zaczynać się książka opisująca dzieje musztardy, która powszechnie znana była już wśród starożytnych Greków i Rzymian.
Przyprawa ta na przestrzeni wieków zadomowiła się na wszystkich stołach – od tych królewskich, po stojące w chatach krytych strzechą. Dziś trudno wyobrazić sobie kuchnię bez musztardy, zarówno w postaci dodatku do wędlin, jak i bazy wielu zimnych i gorących sosów, majonezów i marynat. Tym bardziej, że musztarda poza walorami smakowymi, dzięki zawartym w gorczycy związkom chemicznym pobudza wydzielanie soków żołądkowych i wspomaga trawienie – zwłaszcza tłuszczów.
Musztarda Ostra BIO marki Primaeco powstaje tylko z naturalnych składników, pochodzących z upraw ekologicznych, objętych certyfikatem kontroli. Wysoka jakość w połączeniu z klasyczną, tradycyjną recepturą tworzą wspólnie zgodny duet na bazie gorczycy. Musztarda Ostra BIO nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów, pozwalając rozkoszować się tylko pełnym, prawdziwym smakiem natury. W ofercie Primaeco dostępna jest również Musztarda Łagodna BIO.
Opakowanie: 190 g
Cena: ok. 6 zł
Primavika
2 koment.
to jest fajne,ze tyle produktow , ktore ciezko dostac gdziekolwiek indziej serwuje nam primavika.
lubie takie produkty z historia, eko…
🙂
nie wiedzialam w sumie, ze primaeco to siostrzana marka primaviki, tyle że eko. super! muszę znaleźć tę musztarde u siebie, bo juz czasem nie mam sily robic mojemu TZ wszystko sama